De Alin Petrica (Spania - Castellón),

Votul în diaspora a început vineri, la ora 12.00 (13.00, ora României). La Consulatul din Castellón de la Plana, Spania, unde a fost amenajată una dintre secțiile de votare din oraș, jurnalistul Alin Petrică a stat de vorbă cu câțiva dintre românii care și-au exprimat deja opțiunea pentru viitorul președinte al României.

Doamna Ecaterina trăiește în Castellón de 16 ani. De votat, a votat întotdeauna. Și acum. Pentru că, spune ea, votul nostru are forță. Doamna Ecaterina nu a pierdut niciodată legăturile cu țara. Și speră ca, într-o zi, să se întoarcă acasă.

Suntem ca un arbore care tânjește întotdeauna după pământul din care a crescut.

Doamna Ecaterina:

Cristian are 27 de ani și e deja de 12 ani în Spania. E mulțumit de viața din țara adoptivă, dar chiar și așa recunoaște că s-ar întoarce acasă, în România. Dar doar dacă s-ar schimba ceva în țară.

Familia Popa trăiește de 18 ani în Spania. Și ei păstrează legăturile cu România, iar doamnei Popa îi e mereu dor de țară. Au votat amândoi ”pentru schimbare”. iar ea recunoaște cu sinceritate:

Acum m-aș întoarce în România, dacă s-ar schimba ceva, măcar în sistemul de sănătate.

Doamna Popa:

Pentru mine, cel mai bine ar fi să mă întorc în România, spune și doamna Mariana, care trăiește în Spania de 18 ani.

Toți românii intervievați au votat la toate alegerile, fie ele prezidențiale, parlamentare, europarlamentare. Toți trăiesc bine, dar apăsați de dorul de țară. Și toți au susținut că s-ar întoarce acasă, dacă…

Citeşte şi:

DNA a redeschis dosarul fraudei de la Spitalul Gomoiu după dezvăluirile Libertatea legate de supraevaluări de până la 2.485%

Să fie show! Maratonul Libertății lui Tetelu, în ziua în care românii își aleg președintele dintre mai mulți candidați care au refuzat dezbaterile. ”Dacă ei nu au vrut, noi vrem!”

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații