La automatele pentru tichete din stațiile de metrou, autobuz și tramvai se poate achiziționa „biletul pentru femei”, Frauenticket, la prețul de 5,50 euro, redus de la 7 euro. Bărbații au fost atenționați să nu profite, riscând să fie amendați dacă dețin un astfel de bilet și nu-și pot proba feminitatea.

Bilete cu atitudine

„Nu este doar un cadou, ci și un mod de a atrage atenția asupra inegalității dintre femei și bărbați, în privința salariilor”, declară reprezentanții BVG, operatorul berlinez de transport în comun, conform site-ului politico.eu. „Femeile vor înțelege acest semnal și îl vor sprijini. Micul nostru gest de solidaritate e disproporționat față de cât pierd femeile la salarizare”.

Oficialii BVG și-au cerut scuze bărbaților, dacă se simt discriminați, adăugând: „Cine le cere totuși scuze femeilor care câștigă mai puțin?”.

Femeile și bărbații nu sunt plătiți „nemțește”

În Germania, în posturi similare, salariul unei femei este, în medie, cu 21 la sută mai mic decât salariul unui bărbat, arată datele Eurostat pe 2017. E una dintre cele mai mari diferențe din Europa, nemții fiind întrecuți, în acest top, doar de cehi și de estonieni. România stă cel mai bine la acest capitol, femeile fiind plătite cu doar 3,5 la sută mai puțin decât bărbații.

Pe lângă reducerea la transportul în comun, printr-o hotărâre adoptată acum câteva săptămâni, municipalitatea din Berlin a declarat ziua de 8 Martie sărbătoare legală.

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă
GSP.RO

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre