Mergi direct la conținut »
Gabriela Firea dă Libertatea în judecată pentru că a fost comparată cu personajele din serialul „House of Cards”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Gabriela Firea dă Libertatea în judecată pentru că a fost comparată cu personajele din serialul „House of Cards”

Gabriela Firea dă Libertatea în judecată pentru că a fost comparată cu personajele din serialul „House of Cards”

Primarul General Gabriela Firea a chemat în judecată ziarul ”Libertatea” după apariția articolului “Gabriela Firea & Florentin Pandele – Casa de intervenții”. Primarul general consideră că imaginea i-a fost grav afectată de apariția acestui articol și că punctul său de vedere nu ar fi fost publicat. Judecătorii Tribunalulului București au sarcina de a stabili dacă acuzațiile Gabrielei Firea sunt întemeiate.

De Mihai Niculescu,

Primarul General Gabriela Firea a emis un comunicat presei în care anunță procesul deschis cotidianului ”Libertatea”.

”A fost depusa la Tribunalul București o cerere de chemare în judecată în legătură cu articolul publicat în ziarul Libertatea sub titlul “Gabriela Firea & Florentin Pandele – Casa de intervenții”. În articol sunt aduse acuzații Primarului General, fără ca punctul său de vedere să fie redat, asa cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului.

Deși Primăria Capitalei a răspuns prompt solicitării ziarului Libertatea, redacția a publicat materialul pregătit fără a include punctul de vedere pe care, de altfel, l-a solicitat. Răspunsul a fost trimis redacției pe 1 august, iar articolul a fost publicat în ediția din 2 august. Apreciem că, în acest fel, a fost afectată posibilitatea cititorilor de a cunoaște ambele puncte de vedere, nu doar cel al redacției.

In plus, publicația prezinta afirmații false despre faptul că Primarul General a demis directorul unui spital din subordinea PMB, când, în realitate, demiterea a fost decisă de Consiliul de Administrație.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Astfel de afirmații, ca și modul grafic în care au fost publicate, aduc o gravă atingere imaginii Primarului General, în condițiile în care fapte care nu s-au întâmplat niciodată sunt prezentate ca reale” susține Gabriela Firea.

Gabriela Firea acuză ”House of Cards”

Primarul General al Capitalei a fost deranjată de asocierea cu un serial TV celebru, astfel că a amintit și acest aspect în cererea de chemare în judecată.

Mai mult, prezentarea grafică a materialului este realizată de așa manieră încât induce ideea de similitudine între familia Primarului General, Gabriela Firea, și serialul House of Cards (serial care ilustrează o lume plină de comploturi și jocuri politice): fotografii ale Primarului General si ale primarului orasului Voluntari au fost publicate pe prima pagină, pe toată pagina, însoțite de textul “Netflix / House of Cards / Investigație exclusivă Libertatea / Gabriela Firea & Florentin Pandele CASĂ de INTERVENȚII!” și de un citat dintr-o discuție intre terti care apare într-o anchetă DNA.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

Publicarea articolului si a celor doua portrete sub denumirea de “ Casa de Interventii” cu analogie la serialul tv House of Cards a fost facuta cu rea credinta si pentru a induce ideea ca cei doi reclamanti, din functiile pe care le ocupa, folosesc mijloace oculte ( santaj) pentru a-si cladi cariera politica si pentru a asigura numirea anumitor persoane in functii publice”.

În articol, numele Primarului General este asociat cu cel al unor persoane acuzate într-un dosar DNA: poza Primarului General apare si în paginile 4-5, alaturi de fotografia unuia dintre cei acuzati in dosar, cu titlul “Trafic de influență” , alăturare forțată, de vreme ce Gabriela Firea nu are nicio calitate în dosar.

Prin publicarea articolului și a portretelor celor doi reclamanți în ziar, în modalitatea în care au fost publicate, pârâții aduc o gravă atingere dreptului la imagine publică și dreptului la viață privată a reclamanților, întrucât induc publicului ideea potrivit căreia reclamanții gestionează un sistem mafiot, un sistem bazat pe fapte penale și că sunt în legături directe cu inculpați în dosarele instrumentate de DNA.” se mai arata in cererea de chemare in judecată.


REPORTAJ GSP: Stadionul de 3 milioane de euro al lui Dragnea va fi inaugurat la finalul lunii. „Aici chiar n-aveți ce să scrieți de rău, nu contează dacă sunteți sau nu cu opoziția”


 

Close
Închide
  Close