Mergi direct la conținut »
Prime pentru șomerii care se angajează. Sumele pot ajunge și la 12500 de lei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prime pentru șomerii care se angajează. Sumele pot ajunge și la 12500 de lei

Prime pentru șomerii care se angajează. Sumele pot ajunge și la 12500 de lei

Șomerii care se angajează primesc o primă de activare de 500 de lei, cei care sunt nevoiți să își schimbe domiciliul la peste 50 de kilometri pentru locul de muncă iau o primă de instalare de 12.500 de lei, iar firmele primesc lunar o subvenție de 900 de lei, timp de un an, pentru fiecare contract de muncă încheiat. Noile prevederi instră în vigoare de astăzi.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat că în 5 decembrie intră în vigoare pachetul de măsuri active care vizează mobilitatea socială, în care sunt incluși tinerii cu vârste între 16 și 24 de ani, persoanele peste 45 de ani care au rămas fără locuri de muncă, multe în zonele rurale, șomerii, persoanele cu dizabilități și familiile monoparentale.

Beneficiarii acestor prevederi sunt persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv șomerii de lungă durată, cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituții de învățământ sau după satisfacerea stagiului militar, dar și cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenție.

Măsurile sunt cuprinse în Ordonanța de Urgență 60/2016 pentru modificarea și completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, scrie news.ro.

Citește și: Indemnizație de șomaj pentru absolvenții de liceu. Cum beneficiezi de suma de 500 de lei

Close
Închide
  Close