De Dragoș Tănase,

Cei trei procurori militari pentru care Inspecția Judiciară cere secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sancțiuni disciplinare sunt Gheorghe Cosneanu, șeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), dar și Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

În baza acestei sesizări a fost deschis dosarul penal în care conducerea Jandarmeriei este cercetată pentru mai multe infracțiuni, informează Digi 24.

Inspecția Judiciară le reproșează celor trei procurori că ar fi încălcat dispoziții din ordine interne din cadrul Ministerului Public.

Doi dintre procurori sunt acuzați că ar fi delegat alți magistrați să lucreze în cadrul acestui dosar cu încălcarea a două ordine ale Procurorului general al României, în timp ce procurorul care s-a sesizat din oficiu în acest caz este acuzat că nu ar fi trebuit să meargă în Piața Victoriei fără să își anunțe superiorii și că în acest fel a fost în același timp atât martor al evenimentelor, cât și organ de cercetare. Recent, aproape toate documentele privind protestul din 10 august din Piața Victoriei, declasificate.

Se anunță un nou miting al diasporei pe 10 august 2019, în Capitală.

FOTO – Inquam Photos/Adriana Neagoe

VIDEO – Digi 24


Citește și… Tolo: Când Parlamentul nu își dădea avizul pentru arestarea politicienilor, era rău! Dar CSM e bun când refuză arestarea procurorilor DNA?!


 

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni