Mergi direct la conținut »
Încep lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor, care vor dura aproape doi ani. Care va fi programul de vizitare, în timpul șantierului Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încep lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor, care vor dura aproape doi ani. Care va fi programul de vizitare, în timpul șantierului

Încep lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor, care vor dura aproape doi ani. Care va fi programul de vizitare, în timpul șantierului

În curând vor începe lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor din Hunedoara, care vor dura aproape doi, dar fără să afecteze programul de vizitare, relatează Agerpres.

De Dragoș Tănase,

Ordinul de începere a lucrărilor de restaurare la Castelul Corvinilor a fost emis, iar constructorul a început deja organizarea de şantier şi a adus o parte din echipamentele necesare. Finalul șantierului este stabilit pentru sfârşitul lunii august 2021.

În cadrul proiectului (care beneficiază de o finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro) sunt vizate componente importante ale castelului, cum sunt Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Turnul Vechi de Poartă, Turnul Alb sau fântâna legendară.

Lucrările se vor desfăşura în aşa fel încât să afecteze cât mai puţin vizitele turiştilor care intenţionează să vadă acest monument istoric medieval.

Program de vizitare (valabil din 16 septembrie 2019):

? LUNI – 12:00 – 19:00

? MARȚI – DUMINICĂ – 9:00 – 19:00

  • Ultima intrare se face cu 45 de minute înainte de ora închiderii.

„Lucrările de restaurare se vor desfăşura secvenţial şi vor viza câte un palat în parte. Vizitarea castelului se va face cu unele restricţii în funcţie de zonele în care se lucrează şi doar atât cât se lucrează”, a declarat astăzi directorul Castelului Corvinilor, Sorin Tincu, cu prilejul unei vizite de documentare organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Constructorul a anunţat că primele intervenţii vizate pentru această iarnă sunt la Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, lucrările la aceste obiective urmând să fie finalizate până în primăvara anului viitor, pentru a putea fi vizitate de turişti în sezonul de vârf.

În acest an, Castelul Corvinilor a fost vizitat de aproape 375.000 de turişti, estimându-se că numărul acestora va creşte până la 400.000 la sfârşitul anului în curs, potrivit Agerpres.

Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul REGIO 2014-2020. Termenul de finalizare a proiectului este 31 august 2021.

FOTO: Facebook.com

Close
Închide
  Close