Mergi direct la conținut »
Prorectorul Universității ”Spiru Haret”, arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul examenelor  trucate. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prorectorul Universității ”Spiru Haret”, arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul examenelor trucate. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

Prorectorul Universității ”Spiru Haret”, arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul examenelor trucate. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

Prorectorul Universității ”Spiru Haret”, Eduard Ionescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul examenelor trucate, potrivit G4media.ro. Polițiștii au găsit la perchezițiile din locuința sa, printe altele, mai multe ceasuri și sume de bani.

De Dragoș Tănase,

În același dosar, pentru cadre universitare Cristian Oprea și Constantin Gabor de la ”Spiru Haret” instanța a dispus arest la domiciliu. Celelalte trei persoane implicate în dosar au intrat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT l-au reținut ieri pe prorectorul Universității „Spiru Haret” și alte cinci persoane, potrivit unui anunț al instituției.

Cei șase au fost reținuți pentru 24 de ore în urma audierilor și au fost prezentate în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii au audiat elita Universității private „Spiru Haret” în dosarul privind falsificarea din 2012 și până acum a examenelor de licență și masterat.

Astfel, printre cei cercetați se numără un prorector al universității, 3 decani și prodecani ai unora dintre facultăți, dar și 15 profesori universitari, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Au fost aduși la audieri și trei secretari universitari, un asistent universitar, 30 de studenți și 12 intermediari, care nu au funcţii sau legături cu universitatea.

Totodată, au fost făcute și mai multe percheziții în cadrul instituției de învățământ, dar și la locuința prorectorului de la Spiru Haret, unde s-au găsit – printre altele sume de bani și o colecție de ceasuri, dar și un calculator cu modele de lucrări de licenţă şi formulare de diplomă.

Verificările s-au făcut pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Braşov, Bistriţa-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Vaslui, Satu Mare, Ialomiţa, Timişoara, Dâmboviţa, Botoşani, Cluj şi Mureş.

Află aici cum funcționa rețeaua de note pe șpagă!

Close
Închide
  Close