Mergi direct la conținut »
PSD ignoră ultimatumul lui Iohannis. Dragnea: Nu avem de ce să mai modificăm legile justiției
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD ignoră ultimatumul lui Iohannis. Dragnea: Nu avem de ce să mai modificăm legile justiției

PSD ignoră ultimatumul lui Iohannis. Dragnea: Nu avem de ce să mai modificăm legile justiției

PSD ignoră ultimatumul lui Iohannis. Președintele PSD susține că va ține cont de semnalele transmise de șeful statului, însă spune că nu va reveni asupra legii 304 privind organziarea judiciară, promulgată de Klaus Iohannis, săptămâna trecută. De altfel, întrebat despre recomandările Comisiei de la Veneția, Liviu Dragnea a precizat că va merge pe mâna Curții Constituționale.

De Sorina Ionaşc,

”Ținem cont de punctul de vedere al președintelui Iohannis, dar n-avem de ce să o modificăm. A parcurs absolut toate procedurile, nu văd de ce ar trebui să reluăm totul, trebuie să fie pusă în aplicare. CCR a declarat constituțională acea prevedere și contribuie la sporirea gradului de independență. Adică dacă ar fi anchetați de DNA ar zburda pe câmpii, iar dacă ar fi anchetați de acea secție, deci nu un procuror care să stea? Noi respectăm CCR”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, legea 304 privind organizarea judiciară. Este prima dintre legile justiției care intră în vigoare. La pachet, șeful statului a transmis un ultimatum coaliției PSD-ALDE, cerând ca legile justiției să fie revizuite conform recomandările Comisiei de la Veneția.

 

Close
Închide
  Close