MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

PSD îl ţine pe Tudorel Toader în şah. Votul pe moţiunea simplă nu va fi dat nici săptămâna aceasta. Opoziţie: „Nu mai au majoritate în Parlament!”

Distribuie

Tudorel Toader mai are de aşteptat până va afla dacă moţiunea simplă prin care i se cere demiterea va fi adoptată sau respinsă în Parlament. Camera Deputaţilor nu va avea şedinţă de vot final în această săptămână, astfel că votul asupra moţiunii simple pe Justiţie va fi amânat.

UPDATE ora 16.30 Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, luni, că lipsa sesiunii de vot final la Camera Deputaţilor este legată de faptul că nu ar mai exista o majoritate a PSD în acest for legislativ.

„În momentul de faţă, aparenţa, ca să nu vorbesc de o certitudine, este că Liviu Dragnea nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor şi atunci o să vedem cât timp Parlamentul va funcţiona fără plen, fără şedinţă de vot final, pentru că este clar că îi este frică de orice iniţiativă care odată ajunsă la vot ar putea să pice şi, după cum arată cifrele şi dezbaterile interne, pare că spre această situaţie ne îndreptăm. E clar că această amânare a plenului ţine foarte mult de faptul că nu mai există o majoritate a PSD la Camera Deputaţilor”, a declarat Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a modificat programul de lucru al deputaţilor, care, de obicei, prevedea o şedinţă de vot final miercuri, stabilind ca în zile următoare să activitatea să fie în comisii, potrivit unor surse parlamentare.

Conform acestora, decizia a fost luată în perspectiva în care proiectul bugetului de stat este retrimis de preşedintele Klaus Iohannis la Parlament şi urmează să fie adoptat într-o şedinţă comună a forului legislativ în această săptămână.

Miercurea trecută, şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor unde urma să fie votată moţiunea pe Justiţie a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce deputaţii PSD au decis să nu participe şi nici nu au asigurat cvorumul de lucru.

O discuţie privind activitatea lui Tudorel Toader ar urma să aibă loc în coaliţia de guvernare.

Întrebat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, dacă va mai avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare în care să vină ministrul Justiţiei să dea explicaţii cu privire la ordonanţele de urgenţă aşteptate, preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus: „Încercăm să o facem să aibă loc astăzi”.

Dragnea a menţionat că nu sunt probleme în coaliţie, iar PSD şi ALDE sunt într-o relaţie foarte bună, afirmând că a avut discuţii cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu vineri şi sâmbătă.

„Domnul Tăriceanu mi-a spus un lucru firesc, de bun simţ – ministrul Justiţiei este asumat de PSD, deci nu poate ALDE să impună să fie păstrat sau remaniat un ministru de la PSD, aşa este corect, aşa s-a construit această coaliţie”, a afirmat el.

Citeşte şi: MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!

Comentarii