Mergi direct la conținut »
FOTO/ PSD, restricții fără precedent în Parlament. Jurnaliștii, strânși în țarcuri. Lifturile, doar pentru aleși
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO/ PSD, restricții fără precedent în Parlament. Jurnaliștii, strânși în țarcuri. Lifturile, doar pentru aleși

FOTO/ PSD, restricții fără precedent în Parlament. Jurnaliștii, strânși în țarcuri. Lifturile, doar pentru aleși

PSD, restricții fără precedent în Parlament. În ziua moțiunii de cenzură, conducerea Parlamentului a luat decizii fără precedent. Jurnaliștii au fost strânși în țarcuri, iar unele lifturi nu mai sunt accesibile pentru ei, ci doar pentru parlamentari. Mai mult, accesul dintre Camera Deputaților și Senat este și el restricționat. Secretariatul General al Camerei Deputaților susține că a fost o dispoziție doar telefonică și că ”oricum așa e normal”. Până acum, asemenea măsuri nu au fost luate nici când oficiali internaționali au venit în Parlamentul României.

De Sorina Ionaşc,

PSD  a introdus restricții fără precedent în Parlament, în ziua moțiunii de cenzură. Nu doar pentru USR, care nu mai are voie să aducă invitați, ci și pentru jurnaliști.

Benzi delimitatoare au fost montate în mai multe locuri în Parlament, accesul jurnaliștilor fiind restricționat. Ei sunt puși să stea în țarcuri, fără a avea acces la parlamentarii care intră în plenul Camerei Deputaților.

Totodată, mai multe lifturi care ajung la nivelul P1, unde are loc ședința de plen, nu mai pot fi folosite de jurnaliști, ci doar de deputați și senatori.

Nici trecerea între Camera Deputaților și Senat nu mai este permisă. Pe lângă o bandă roșie montată între cele două spații, zona este păzită și restricționată de către angajați ai Parlamentului.

Restricții și pentru unii parlamentari


Grupul USR nu mai are voie să aducă invitați în Parlament, printr-o decizie a conducerii celor două Camere. Asta după ce PSD a cerut sancțiuni pentru scandalul din urmă cu o săptămână.

Nici măcar consilierul de comunicare al USR, Ioana Lupea, nu are voie să intre în Parlament, nefiind angajată la Casa Poporului, ci la partid.

Secretarul General al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, a explicat că a dat o dispoziție ”doar telefonică” și că unii angajați ai Parlamentului au înțeles greșit. În orice caz, restricțiile vor fi păstrate.

Close
Închide
  Close