Mergi direct la conținut »
(Publicitate) 5 greșeli de utilizare care consumă rapid bateria camerei foto
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

(Publicitate) 5 greșeli de utilizare care consumă rapid bateria camerei foto

Ca fotograf pasionat, știi prea bine cât de neplăcut este să te trezești că bateria aparatului s-a descărcat, chiar în cel mai nepotrivit moment. Din păcate, acest lucru li se întâmplă destul de frecvent fotografilor, dacă nu țin cont de anumite aspecte, pentru a proteja bateria camerei foto.

Dacă fotografiile sunt pasiunea ta și te pricepi destul de bine la gadget-uri, e momentul să înveți și câteva trucuri simple, prin care să crești durata de viață a bateriei. În acest fel nu doar vei face poze bune, ci vei putea surprinde mai multe cadre ca alți fotografi, pentru că bateria ta va rezista mai mult.

Indiferent că vorbim de o cameră Nikon, de aparate foto Canon sau de unele fabricate de alți producători de renume, toate acestea au ceva în comun. Bateria lor se va descărca destul de repede dacă nu știi cum s-o menajezi. Prin urmare, iată care sunt cele mai frecvente 5 greșeli de utilizare, care duc rapid la descărcarea bateriei aparatului foto:

1.Utilizarea în exces a ecranului LCD

La fel ca în cazul tabletelor și telefoanelor mobile inteligente, ecranul este cel mai mare consumator de energie. De aceea, dacă vrei ca bateria să te țină cât mai mult, trebuie să folosești cât mai puțin ecranul LCD – doar atunci când este nevoie. Asta înseamnă să verifici pe ecran cum arată pozele făcute, dar fără să-l folosești și pentru reglaje și diferite alte setări. Poți controla orice funcție din meniu cu ajutorul butoanelor externe, fără să ai nevoie de ecran.

2. Blitzul integrat este lăsat pe Automat

O greșeală frecventă pe care o fac fotografii este folosirea în exces a blitzului. Dacă acesta este lăsat pe modul Automat în loc să fie oprit când nu este nevoie de el, pozele vor fi prea luminoase, nenaturale. În plus, folosirea lui va consuma rapid bateria aparatului foto. Totuși, dacă nu vrei să pierzi timpul activând și dezactivând blitzul de fiecare dată, poți folosi un blitz extern, pe care să-l lași pe modul Automat. În acest fel, bateria aparatului nu va fi afectată, pentru că blitzul extern are propria sa baterie.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

3. Fotografii făcute în formatul RAW

Acest format foto este util mai ales în cazul fotografiilor profesionale, care trebuie să aibă o calitate foarte bună și o rezoluție mare, astfel încât să poată fi editate. De cele mai multe ori însă nu ai nevoie să poze în format RAW.

Când mergi în vacanță sau la distracție cu prietenii este mai bine să folosești alte formate, cu o rezoluție mai mică, astfel încât să nu solicite prea mult bateria aparatului. Oricum vor rămâne amintiri de neuitat, deci nu trebuie să-ți faci prea multe griji pentru calitate pozelor!

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

4. Funcții active de care nu ai nevoie

În grabă, e posibil să uiți active unele funcții ale camerei pe care nu le mai folosești pe moment și care îți vor consuma bateria. Spre exemplu, lași activată stabilizarea imaginii chiar și atunci când camera este montată pe un trepied. La fel, sunetele emise de cameră când faci poze sau când apeși pe butoane vor descărca mai repede bateria. Oricum acestea sunt inutile și pot fi chiar deranjante pentru cei din jur.

5. Autofocus utilizat într-un mod inutil

La fel ca în cazul bliztului uitat pe modul Automat, dacă lași autofocusul setat pe Continuu, deși nu ai nevoie de el, bateria se va descărca foarte repede. De fiecare dată când aparatul folosește funcția autofocus, ea consumă multă energie. De aceea, este mai bine să recurgi la autofocus doar atunci când vrei să imortalizezi obiecte și persoane aflate în mișcare sau competiții sportive. Folosește în rest focusul manual, doar atunci când este nevoie.

Iată care sunt cele mai simple metode prin care poți reduce consumul de energie, astfel încât bateria aparatului foto să te țină cât mai mult. Cu puțin atenție și preocupare, vei reuși să câștigi mai mult timp de fiecare dată când folosești camera, vei face poze mai multe și mai frumoase.

Close
Închide
  Close