Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Baterie auto descărcată? Cum să eviți defectarea acumulatorului auto iarna
Ştiri Libertatea > Ştiri > (Publicitate) Baterie auto descărcată? Cum să eviți defectarea acumulatorului auto iarna

(Publicitate) Baterie auto descărcată? Cum să eviți defectarea acumulatorului auto iarna

Temperaturile scăzute și zăpada sunt factori care pot influența în mod negativ performanțele și starea de funcționare a mașinii tale, însă cu materialele și tehnologiile corecte poți ieși din sezonul rece fără să fie nevoie de cheltuieli de reparație. Una dintre componentele auto predispuse la probleme pe timp de iarnă este acumulatorul. Piața este foarte ofertantă, iar soluțiile sunt variate și din punct de vedere al costurilor. Pentru siguranța și liniștea ta, este foarte bine să investești în componente de calitate, așa cum sunt bateriile auto Varta. Care sunt motivele pentru care apar probleme cu bateriile și cum pot fi preîntâmpinate îți vom explica în cele ce urmează.

Temperaturile foarte joase

Spre deosebire de tipul și cantitatea precipitațiilor, care pot fi variate și imprevizibile pe timp de iarnă, temperaturile scăzute sunt constant prezente în viața autoturismului tău, iar bateria poate fi afectată de acest fenomen. În cazul în care acumulatorul este insuficient încărcat, există riscul ca acesta să nu mai poată oferi mașinii energia necesară pornirii motorului. Această situație poate fi întâlnită și în cazul în care există un dezechilibru între cantitatea de apă și cea de acid existente în baterie. Pentru a evita aceste probleme, odată cu apropierea sezonului rece este bine să te asiguri că bornele bateriei sunt în stare bună de funcționare, curate și bine strânse. De asemenea, este bine să verifici tensiunea acumulatorului, care trebuie să fie între 13.5 V și 14.5 V. Dacă totul este în parametri, atunci te poți considera pregătit pentru sezonul de iarnă. Odată ce acesta a început, asigură-te în mod frecvent că bateria este în stare optimă și pornește mașina cu regularitate, chiar și atunci când nu plănuiești să circuli cu ea.

Supraîncărcarea

Tensiunea acumulatorului este un aspect foarte important de monitorizat. În mod normal, bateria mașinii tale nu se poate supraîncărca, dar problema apare dacă tensiunea nu este menținută în parametri optimi. Mai exact, atunci când tensiunea de la încărcare este mai mare de 14.5 V, acumulatorul se va supraîncărca, iar plăcile din interiorul său se vor deteriora din pricina evaporării electrolitului. Tocmai de aceea, este foarte important să te asiguri că tensiunea de la încărcare este corespunzătoare și să mergi imediat la un service dacă observi că lucrurile nu sunt în regulă. Te poți ajuta de un voltmetru pentru a verifica tensiunea, dar dacă nu ești sigur că știi ce trebuie făcut, poți cere ajutorul specialiștilor în domeniul auto.

Vârsta bateriei auto

Cu siguranță ai observat și în cazul telefoanelor ori laptopurilor că rezistența bateriei scade odată cu trecerea timpului. Îmbătrânirea acumulatorilor conduce la acumulare de substanțe în celule, care conduc la deteriorarea bateriei și la scăderea capacității de funcționare corectă a acesteia. În cazul în care ai o baterie bătrână, trebuie să eviți să intri cu ea în sezonul rece, pentru că procesele de degradare sunt accelerate de condițiile meteo neprielnice din această perioadă. În general, acumulatorii auto trebuie schimbați o dată la cinci ani, iar garanția pentru o astfel de componentă este de doi ani. Verifică informațiile cu privire la vechimea bateriei tale înainte de prima ninsoare, pentru a fi sigur că eviți folosirea unui acumulator îmbătrânit, care se descarcă mai repede decât este normal.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Bateria autoturismului tău este un element esențial pentru buna funcționare a acestuia, iar acumulatorul trebuie atent monitorizat și tratat în așa fel încât să nu te pună în ipostaze dificile, mai ales în timpul iernii. Înainte de intrarea în sezonul rece, verifică vârsta bateriei tale, asigură-te că tensiunea primită la încărcare nu depășește 14.5 V și nu este mai mică de 13.5 V. Paza bună trece primejdia rea, așa că iarna ar fi ideal să te găsească deja pregătit și bine informat cu privire la situația acumulatorului auto pe care îl utilizezi. Alege componente de calitate și nu uita să verifici vârsta bateriei, pentru că  una îmbătrânită te poate lăsa fără energie electrică atunci când ai nevoie de ea.

Close
Închide
  Close