În luna martie s-au împlinit 4 ani de cand a avut loc prima negociere dintre un consumator și o bancă, derulată prin intermediul. Până astăzi, aproximativ 2000 de români și-au rezolvat problemele cu băncile și IFN-urile, iar beneficiile totale rezultate din negocieri se apropie de 3 milioane de Euro. În urma negocierilor intermediate de conciliatorii CSALB, românii au obținut scăderea ratelor, a comisioanelor, dobânzilor sau chiar ștergerea întregii datorii pe care o aveau către bancă. În plus, nu au mai ajuns în instanță, pentru că soluționarea este amiabilă și gratuită pentru consumatori. Cu toate astea, soluția propusă de conciliatori are puterea unei decizii în instanță.  

În ianuarie anul acesta au fost înregistrate recordurile valorice ale beneficiilor obținute de consumatori pentru cereri care vizau contracte în lei și în CHF. Astfel, un consumator din București a obținut ștergerea unei datorii de 298.000 de lei (aproximativ 62.000 EUR) în urma negocierii cu banca, intermediată de CSALB. În acest caz, banca a acceptat ștergerea întregii datorii pe care consumatorul o mai avea de achitat. Același lucru s-a întâmplat și într-un alt caz social, din Oradea, pentru care aceeași bancă a șters suma de 51.930 CHF. Recordul valoric pentru un credit în Euro este de 44.600 de Euro și a fost realizat anul trecut. 

De exemplul, o persoană care a intrat în somaj din cauza pandemiei și nu își mai poate plăti ratele la credit, poate obține avantaje mai mari dacă se adresează CSALB decât dacă solicită doar suspendarea pe o perioadă de 9 luni a plății ratelor. Aceste avantaje vizează și perioada care urmează după suspendarea ratelor. 

În cadrul CSALB poate obține atât suspendarea ratelor, cât și o renegociere a contractului de credit prin: scăderea sau eliminarea unor comisioane, scăderea dobânzii, reducerea ratelor sau chiar ștergerea întregii datorii. Cu alte cuvinte, beneficiile lui pot fi obținute pe întreaga durată a creditului, nu doar pentru această perioadă provocată de pandemie.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor