MENIU CAUTĂ
11 Ian. 2019 15:56

(Publicitate) Dacă s-a ars, reciclează-l!

Distribuie

Intri în cameră, îl aprinzi. Vrei să citești o carte, ai nevoie de lumina lui. Da, e vorba despre bec. Face parte din viața ta.

Și, totuși, pe cât de mult ne este indispensabil, pe atât de ușor scăpăm de el. Stă la dispoziția noastră ori de câte ori vrem. Iar când obosește și decide că e timpul să predea ștafeta celorlalți frați ai lui, noi îl deșurubăm și îl aruncăm la coșul… de gunoi?! Totuși, nu crezi că despărțirea dintre voi ar trebui să fie mai frumoasă?

Daca este bec economic sau alt echipamenmt de iluminat, îl poți duce la un punct de colectare de unde, mai apoi, niște oameni cărora le place să fie în armonie cu natura, îl iau și îl trimit într-un loc numit punct de reciclare.

Fără să știe, becul poate face rău mediului înconjurător. El conține aproximativ 2 mg de mercur. Substanță considerată periculoasă. Dacă aceasta ajunge în sol sau în pânza freatică poate produce efecte nocive asupra sănătății. Acum, să înmulțim cele 2 mg de mercur cu zecile de mii de becuri arse care ajung la groapa de gunoi. Situația devine cam îngrijorătoare!

Dar noi, cei de la Recolamp am hotărât să acționăm!

Din 2007 și până acum, am reciclat 4.650 tone de deșeuri din echipamente de iluminat. Dacă le-am pune împreună am construi 12 blocuri de 4 etaje!

Am decis să investim în economia circulară. Te întrebi în ce mod? Păi sursa asta mică de lumină mai oferă încă puțin ajutor. Spre exemplu, dintr-un singur bec reciclat, pot fi recuperate și reciclate: sticla (88%), plasticul (4%), praf fluorescent (3%) și mercur (0,005). Astfe, ajutăm și alte industrii să își desfășoare activitatea, fără ca ele să mai consume din resursele naturale.

Ne-am gândit la soluții! Nu contează dacă ești companie sau persoană fizică. Echipa Recolamp te ajută să reciclezi.

Pentru persoanele fizice am creat Colțuri Verzi. Aici găseși harta interactivă și poți vedea unde se află cel mai aproapiat punct de colectare. Nu îți face griji. Ele se află în toată țara!

Dacă ești companie, Recolamp îți pune la dispoziție recipiente adecvate pentru colectarea selectivă și asigurăm transportul gratuit, precum și eliberarea actelor necesare pentru îndeplinirea obligațiilor de raportare în zona de mediu.

Simplul traseu al becului până la punctul de reciclare aduce atât de multe schimbări. Pentru tine și pentru mediul înconjurător. Fă primul pas către schimbare! S-a ars? Recicleaza-l!

Comentarii