Mergi direct la conținut »
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Libertatea: ”Noi am sprijini și un referendum împotriva corupției! Pentru că antidotul corupției este credința”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Libertatea: ”Noi am sprijini și un referendum împotriva corupției! Pentru că antidotul corupției este credința”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Libertatea: ”Noi am sprijini și un referendum împotriva corupției! Pentru că antidotul corupției este credința”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a fost invitat astăzi la interviurile Libertatea Live.

De Sorina Ionaşc,

El a argumentat motivele pentru care Biserica susține referendumul pentru familie, care se va derula pe 6 și 7 octombrie.

„Dar nu e singurul referendum pe care noi l-am susține. Dacă s-ar organiza un referendum contra corupției, cu măsuri contra corupției, ne-am implica și în acesta”, a spus oaspetele redacției.

Și a argumentat: „Antidotul la corupție este credința! Un creștin adevărat internalizează valori care nu îl fac un om corupt”.

Vasile Bănescu a amintit apoi că „Biserica Ortodoxă Română a dat tot timpul mesaje în momentele cheie ale luptei anticorupție din România și rămânem angajați în această temă”.

La întrebarea repetată a Sorinei Ionașc: „Și chiar s-ar implica Biserica favorabil la un referendum împotriva corupției?”, răspunsul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei a fost: „Da. Și sper că nu numai noi, ci și celelalte culte, pentru că e importantă pentru societate lupta împotriva corupției”.

Urmărește integral interviul acordat de Vasile Bănescu ziarului Libertatea:

Tot ce trebuie să știi despre REFERENDUM PENTRU FAMILIE 2018


CITEȘTE ȘI:

Un antropolog român cu masterat la Oxford publică în Libertatea o analiză tulburătoare despre referendum. „Cum dezgustul ne parazitează deciziile morale și politice”

Confesiunea lui Cristi, un gay cu o altfel de credință. „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Homosexualitatea nu e o alegere”

Close
Închide
  Close