De Bobi Neacșu,

„Am spus clar că nu discut şi nu comentez decizia în sine, însă este normal să semnalez că lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporţii, devine o problemă majoră”, a scris Arafat pe Facebook.

Şeful DSU continuă: „În situaţia în care se află întreaga lume, în care ţări cu sisteme sanitare foarte avansate au fost puternic lovite, este normal să luăm orice măsură posibilă ca să apărăm vieţile cetăţenilor, dar şi ale celor care lucrează în sistemul de intervenţie şi în sistemul sanitar”.

Mă întreb însă cum vom explica situaţia în cazul în care prin nerespectarea regulilor şi prin măsuri de relaxare pripite care să ne ducă la „normalitatea” dorită şi solicitată de o parte a populaţiei şi a operatorilor economici am ajunge să pierdem tot ce am câştigat împreună în ultimele două luni, iar în loc să scadă cazurile şi numărul deceselor, acesta ar creşte semnificativ.

Raed Arafat:

Raed Arafat precizează că este necesară o relaxare graduală, cu reguli şi cu evaluări periodice, pentru a evita ca situaţia să scape de sub control. „Aşa că, din respect pentru majoritatea care respectă regulile şi fac tot posibilul să se protejeze şi să protejeze pe semenii lor, trebuie să avem şi mijloacele prin care putem lua măsuri împotriva celor care nu vor să respecte regulile punând viaţa majorităţii în pericol”, subliniază Raed Arafat.

„Faptul că virusul pare inocent pentru majoritatea care se infectează cu el, aceştia rămânând cu simptome uşoare sau chiar asimptomatice, nu schimbă şi faptul că virusul este un ucigaş care cauzează afecţiuni complexe şi uneori fatale pentru o parte din populaţie”, spune Arafat.

Şeful DSU aminteşte că din poziţia sa nu are voie, sub nicio formă, să fie optimist la acest moment şi să spună că totul va fi bine.

Citeşte şi:

Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, neagă faptul că un zbor ar urma să aducă muncitorii bolnavi de COVID din Germania în țară

„Regele măștilor” a fost concomitent director la Unifarm și Cantacuzino, însă incompatibilitatea semnalată de auditul ministerului a fost ignorată

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă