În toamna anului trecut, agenţi speciali din Unitatea de Analiză Comportamentală a FBI au mers să stea de vorbă cu Dincă, în arest. Dialogul a fost tradus simultan din română în engleză, iar Dincă s-a dovedit a fi amabil şi politicos.

Dincă: „Tata m-ar fi omorât pentru ce am făcut”

În faţa celor de la FBI, Dincă și-a asumat imediat răspunderea pentru crimele de care este acuzat și a declarat: „trebuie să plătesc pentru ce am făcut” și „trebuie să primesc pedeapsa maximă”. Cu toate acestea, el n-a ştiut să explice de ce le-a ucis pe cele două fete aşa cum a mărturisit că a făcut-o.

A plâns în momentul în care s-a discutat despre ce simt părinții victimelor și despre impactul negativ al faptelor sale asupra propriilor săi copii, iar la un moment dat a recunoscut că, dacă tatăl lui ar fi fost în viață atunci când a fost arestat, „m-ar fi omorât pentru ce am făcut”.

În rechizitoriul DIICOT se spune că singurul moment în care Dincă s-a arătat stânjenit a fost cel în care a vorbit despre preferințele sale sexuale în prezența reprezentanților FBI, care erau de femei. Însă nu a refuzat să răspundă la nicio întrebare.

În baza acestui interogatoriu, dar şi a informaţiilor furnizate de procurorii români, cei de la FBI au întocmit un raport de analiză comportamentală care este preluat în rechizitoriul DIICOT. 

Despre Dincă: „Era obișnuit ca oamenii să îi satisfacă dorințele/cerințele”

Conform raportului FBI:

  • Dincă are concepții tradiționale în ceea ce privește rolul femeii în casă și „nu îi place să facă lucrurile pe care ar trebui să le facă soția sa în casă”. În plus, el a menționat că partenera preferată de sex este o „femeie tânără”.
  • Dincă a vorbit despre câteva incidente petrecute de-a lungul vieții sale, în care a folosit violența fizică pentru a soluționa conflictele: într-o situație, s-a bătut cu angajatorul său, ca să fie plătit pentru munca prestată, iar altă dată, a bătut un bărbat care i-a promis o slujbă bună când a plecat în Italia.
  • Dincă a declarat că, atunci când este mințit sau furat de cineva, „nu pot să explic… explodez și trebuie să rezolv problema în acel moment”. În tinerețe, el a practicat boxul pentru o perioadă scurtă de timp şi spune că atunci „îi întindea la pământ, dacă dădea cineva în el”.

În mod interesant, în ciuda comportamentului pentru care este acuzat la ora actuală, Dincă a menționat că nu s-a urcat niciodată la volan după ce a consumat băuturi alcoolice.

Raportul FBI din dosarul Caracal:
  • Analizând declarațiile și acțiunile lui Dincă, este evident faptul că acesta era obișnuit ca oamenii să îi satisfacă dorințele/cerințele. Atunci când a fost întrebat dacă soția sa mai venea să îl viziteze la Caracal, în ciuda incidentelor referitoare la violența domestică, el a răspuns: „normal că venea. «Nu» nu este o opțiune.” Dincă și-a descris soția ca fiind o persoană care „asculta de mine”.
  • Este posibil ca Dincă să fi manifestat preferințe sexuale sadice, există probe care sugerează faptul că el are astfel de tendințe.

Despre arderea cadavrelor: „E puțin probabil ca victimele să fi fost în stare de constiență atunci”

Conform celor relatate de Dincă, ambele victime decedaseră înainte de a fi arse, notează cei de la FBI care adaugă că „dat fiind faptul că rămășițele corporale nu au o dimensiune suficient de mare pentru o analiză ulterioară, nu există nicio modalitate prin care să poată fi stabilite nivele de carboxihemoglobină ale victimelor”.

Prin urmare, investigatorii nu au putut evalua cu exactitate dacă victimele erau în viață sau decedate în momentul în care au fost arse.

Raportul FBI din dosarul Caracal:

În raport se precizează însă că, „în ciuda imposibilității de stabilire dacă victimele erau în viață sau decedate la momentul arderii, dată fiind apropierea dintre curtea lui Dincă și cea a vecinilor săi, este puțin probabil ca victimele să fie fost în stare de constiență la momentul arderii”.

Agenţii FBI spun că Dincă a amestecat în butoi, în timpul arderii

Agenţi din Unitatea de Analiză Comportamentală a FBI consideră că „distrugerea rămășițelor umane ale lui Măceșanu și Melencu nu are legătură cu nicio complexitate criminală, excitație sexuală sau sublinierea unei boli psihice, ci a fost mai degrabă motivată de obișnuința acestuia de a arde obiecte și de comoditate, luând în considerare că acesta dispunea deja de materialele necesare”.

Nu există nimic care să indice că metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru i-a indus o stare de excitație de natură sexuală.

Raportul FBI din dosarul Caracal:

În raport se subliniază că „un aspect unic în ceea ce privește modul în care Dincă a scăpat de cadavrele victimelor prin ardere este reprezentat de cea de-a doua etapă pe care acesta a parcurs-o prin adăugarea forței mecanice (ex. amestecarea) rămășițelor lui Măceșanu și Melencu în timpul procesului de ardere”.

Acest comportament, spun agenţii FBI, nu e des întâlnit în cazurile de ascundere a crimei prin incendiere analizate în Statele Unite şi a jucat un rol în distrugerea oaselor care s-au transformat în fragmentele minuscule găsite ulterior.

Raport FBI: „E posibil să fi redus timpul de ardere la 8 ore sau mai puțin”

Specialiştii americani susţin că adăugarea materialelor inflamabile în cadrul procesului de ardere a accelerat descompunerea, iar odată atinsă o temperatură suficient de mare, acei vapori permit focului să continue să ardă.

Printr-o ventilare forțată a butoiului, prin adăugarea materialelor inflamabile și a vaselinei, focul ar fi atins o temperatură de inflamabilitate de aproximativ 365 de grade Fahrenheit (n.r. – 185 de grade Celsius), care este ușor de atins în condițiile descrise de Dincă, se arată în raportul FBI.

În plus, mecanismul de amestecare este posibil să fi redus timpul la opt (8) ore sau mai puțin, susţin specialiştii americani.

Transportarea oaselor în lizieră, „un demers riscant și inutil”

În raportul FBI se arată că, „în comparație cu autorii răpirilor și crimelor din Statele Unite, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru este unică”.

Efortul depus de acesta pentru a arde cadavrele victimelor într-atât de mult, astfel încât să le transforme pe acestea în cenușă, nu este unul obișnuit.

Raportul FBI din dosarul Caracal:

Conform unui studiu întocmit de Unitatea de Analiză Comportamentală a FBI în care se face o analiză a răpitorilor de copii care își ucid victimele, doar trei din totalul de 112 criminali și-au ars victimele pentru a scăpa de cadavre.

Criminalii din SUA implicați în incendieri ce au ca scop ascunderea crimei, de cele mai multe ori aprind focul și părăsesc locul faptei, pentru a evita să fie prinși.

La fel de neobișnuit este efortul lui Dincă de a pune cu fărașul resturile umane ale lui Melencu într-un sac și de a le transporta în altă locație.

Raportul FBI din dosarul Caracal:

Agenţii FBI spun că „eforturile lui Dincă de a scăpa de rămășițele Luizei Melencu într-o pădure aflată la câțiva kilometri distanță de casa sa reprezintă un demers riscant și inutil, date fiind condiția curții sale și lipsa altor persoane care să fi asistat la incinerare, improbabilitatea ca resturile să fi fost identificate ca aparținând unor ființe umane și similar, inexistența unei relații anterioare cu victima, și improbabilitatea ca acesta să fi fost suspectat pentru dispariția acesteia”.

Agenţii FBI cred că Dincă are mai multe omoruri la activ

Cei de la FBI sunt convinși că Dincă nu a comis doar două crime.

Dincă nu are antecedente penale documentate. Cu toate acestea, este puțin probabil ca prima infracțiune comisă de Dincă să fi fost răpirea, agresiunea sau uciderea lui Melencu în luna aprilie 2019, mai ales dată fiind vârsta acestuia.

Raportul FBI din dosarul Caracal:

Americanii argumentează spunând că „Dincă a recunoscut că și-a lovit soția în mai multe rânduri, acest fapt indicând cel puțin o înclinație a acestuia către violență”.

Convingerea agenţilor FBI e că Dincă a avut în trecut și alte comportamente de tip infracțional și nu a fost depistat de oamenii legii. „Mai exact, date fiind preferințele sale sexuale anormale, este posibil să existe victime neidentificate ale agresiunii sexuale exercitate de Dincă”, se precizează în raport.

În finalul documentului, agenţii FBI arată că „este puțin probabil să se fi făcut vreodată o legătură între Dincă și răpirile și uciderile victimelor, dacă Măceșanu nu ar fi apelat 112”, dar şi că „este foarte probabil ca respectivul comportament violent al lui Dincă să fi continuat, dacă nu ar fi fost arestat pentru aceste crime”.

Citeşte şi:

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei

Rechizitoriul în Dosarul Caracal | Ce probe are DIICOT că Luiza a fost în casa lui Dincă: un fir de păr şi „o microurmă” de sânge

Gheorghe Dincă angaja femei în gospodărie și le plătea pentru a se culca cu ele. Ce spun procurorii despre comportamentul său

Urmărește-ne pe Google News
Reacția lui Cătălin Zmărăndescu când a aflat că fiul lui și-a tatuat corpul lui pe piele. ”M-a durut!”
PARTENERI - GSP.RO
Reacția lui Cătălin Zmărăndescu când a aflat că fiul lui și-a tatuat corpul lui pe piele. ”M-a durut!”
Dana Budeanu a RĂBUFNIT la adresa Loredanei Groza. A fost fără milă: „Ce este în neregulă cu tine?”
Playtech.ro
Dana Budeanu a RĂBUFNIT la adresa Loredanei Groza. A fost fără milă: „Ce este în neregulă cu tine?”
Reacţia Auchan în cazul tinerei filmate când înţeapă mai multe prezervative apoi le pune la loc pe raft, într-un supermarket
Observatornews.ro
Reacţia Auchan în cazul tinerei filmate când înţeapă mai multe prezervative apoi le pune la loc pe raft, într-un supermarket
Horoscop 25 ianuarie 2022. Peștii țin foarte mult la un plan și se apropie cu teamă de persoanele care i-ar putea influența
HOROSCOP
Horoscop 25 ianuarie 2022. Peștii țin foarte mult la un plan și se apropie cu teamă de persoanele care i-ar putea influența
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Știrileprotv.ro
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Telekomsport
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
PUBLICITATE
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta