MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2014 15:00 , de Daniel Măgureanu

Răzvan Petrescu, copilotul avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, SPUNE PRIMELE DETALII ALE DRAMEI

Distribuie

Alături de ceilalţi membri ai echipajului care au supravieţuit, Răzvan Petrescu se poate considera un om norocos, ceea ce din păcate nu se poate spune despre Adrian Iovan şi Aura Ion, decedaţi în urma accidentului aviatic.
"Momentul încă este cald, îmi amintesc ce s-a întâmplat şi înainte şi după impact. După impact am avut un moment de inconştienţă. M-am trezit în lateral-stânga faţă în aeronavă, pe jos. Prima acţiune a fost să îmi evaluez starea de sănătate, am văzut că îmi pot mişca degetele de la picioare, dar având fracturi la picioare nu mi le puteam mişca. Braţele erau în regulă, m-am gândit să mă îndepărtez şi m-am târât prin zăpadă. M-am gândit să mă îndepărtez cât pot târându-mă prin zăpadă, fiindu-mi frică de o eventuală explozie a epavei. Am primit foarte mult ajutor de la doctorul Radu Zamfir care era în cea mai bună stare dintre cei răniţi. M-a ajutat foarte mult şi psihic şi fizic. M-a sfătuit să încerc să nu mă mai mişc atât de mult şi să stau liniştit pentru a nu-mi agrava starea, eu având fracturi. După ce m-am îndepărtat de aeronavă am încercat să apelez 112, dar mi-a apărut pe ecran "operaţiune nereuşită". L-am apelat pe tatăl meu şi l-am rugat să urmeze procedura întru totul", a spus Răzvan Petrescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Nu a comunicat cu Adrian Iovan

Fără să explice de ce s-a întâmplat asta, Răzvan Petrescu a precizat că după prăbuşire nu a comunicat cu superiorul său, pilotul Adrian Iovan.
„Aeronava era în regulă, de aceea şi comandantul a luat decizia de a executa misiunea. După prăbuşire, nu realizam cât timp trece, nu realizam trecerea timpului. Nu am comunicat cu pilotul, dumnealui fiind încarcerat în navă şi eu fiind undeva în lateral, în stânga”, a afirmat acesta.

Moţii salvatori sunt ca şi părinţii săi

Răzvan Petrescu poartă un respect deosebit salvatorilor săi, fără ajutorul cărora astăzi probabil nu s-ar mai fi aflat în faţa presei, pentru a detalia clipele cutremurătoare pe care le-a trăit: „Pe moţi îi consider ca şi părinţii mei. Când vezi pe cineva că-ţi vine în ajutor, simţi că revii la viaţă. E ceva măreţ să fii acolo în munţi, cu şanse puţine şi să vină cineva acolo să te ajute.”

Nu a vrut să răspundă la întrebări tehnice

Chestionat asupra aspectelor ce au ţinut de condiţiile meteo, dar şi de alte chestiuni pur tehnice, copilotul a refuzat să răspundă întrebărilor, motivând că nu poate face asta pentru că o anchetă specială se ocupă de aceste probleme.
„Nu-i puteam vedea pe ceilalţi. Domnul Zamfir mai venea pe la mine. Stăteam undeva la 5-6 metri de epavă, imobilizat şi aşteptam ca cineva să vină să ne salveze. Condiţiile meteo sunt… erau… şi au fost… La întrebări tehnice nu pot răspunde, pentru că există o anchetă în desfăşurare”, a adăugat Răzvan Petrescu.
„Pentru mine va urma o perioadă de refacere, undeva la o lună, două, iar următorul pas ar fi perioada de recuperare. Sper să fie făcută undeva în jurul casei”, a mai spus copilotul.
Odată cu externarea sa, copilotul Răzvan Petrescu a făcut azi primele declaraţii de la accidentul produs în urmă cu o lună în Munţii Apuseni. Răzvan Petrescu, în vârstă de 23 de ani, a suferit trei operaţii până în prezent din cauza rănilor suferite în urma prăbuşirii.
Citeşte şi: Ucişi de neglijenţa colegilor pilotului? Urmărire penală pentru încălcarea îndatoririlor de serviciu de către personalul aeronautic, în cazul tragediei din Apuseni  
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii