Mergi direct la conținut »
Reduceri de până la 10% pentru plata anticipată a impozitului și contribuțiilor sociale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reduceri de până la 10% pentru plata anticipată a impozitului și contribuțiilor sociale

Reduceri de până la 10% pentru plata anticipată a impozitului și contribuțiilor sociale

Conform unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor Publice, contribuabilii pot avea reduceri de până la 10% pentru plata anticipată a impozitului și contribuțiilor sociale.

Autoritățile vor să încurajeze, prin reduceri de taxe, plata anticipată a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice cu venituri independente pentru anul 2018. Concret, contribuabilii ar putea beneficia chiar și de reduceri de până la 10% din sumele datorate statului.

Pentru a încuraja plata anticipată a impozitului şi a contribuţiilor sociale pentru veniturile independente obţinute de persoanele fizice, reprezentanţii MFP au propus, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă lansat joi în dezbatere publică, un sistem de reduceri de taxe pentru anul 2018, conform avocatnet.ro.

Sumele datorate statului ar urma să scadă astfel:

  • 10%, dacă declaraţia unică se depune online până la 15 iulie 2018 şi plata este efectuată integral până la 15 decembrie 2018;
  • 5%, dacă declaraţia unică se depune online până la 15 iulie 2018 şi plata este efectuată integral până la 15 martie 2019;
  • 5%, dacă declaraţia unică se depune în format tipărit până la 15 iulie 2018 şi plata este efectuată integral până la 15 decembrie 2018.

După cum este prevăzut în proiectul de OUG, reducerea de 5% sau 10% se va aplica atât la impozitul pe venit, cât şi la contribuţiile sociale. Cu alte cuvinte, persoanele fizice ar beneficia de o reducere de 5-10% la impozitul datorat şi de o reducere de 5-10% la contribuţiile datorate.

Guvernul a a pus în dezbatere publică Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Aceasta va înlocui controversatul formular 600 și alte șase declarații care trebuiau depuse până acum.


Citește și: VIDEO / Stația de metrou cu pelicule cinematografice pe pereți. ”Favorit” se mută în subteran

Close
Închide
  Close