MENIU CAUTĂ

REPORTAJ | Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu! Complicata istorie a numelui unui fost polițist!

Distribuie

Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu este un doljean de 56 ani, iar o viață întreagă a purtat povara unui nume prea lung. Încă din copilărie pe seama celor șase prenume i se făceau glume și la școală era o corvoadă pentru profesori atunci când îi strigau numele din catalog.

Odată cu venirea sa pe lume, Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu i-a pus în dificultate pe părinții săi care nu au fost prea deciși ce nume să îi pună băiețelui lor. Prin urmare, pentru a nu exista disensiuni între aceștia, nou-născutul a preluat cele trei prenume ale tatălui său, dar și altele trei personale.

Prin urmare, pe certificatul său de naștere au fost trecute șase prenume și numele de familie.

”Așa era pe vremea aceea, funcționarul de la Starea Civilă a trecut în certificatul de naștere cele trei prenume ale tatălui meu și cele alese de părinții mei pentru mine”, povestește Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu.

Când se striga catalogul, unii colegi pufneau în râs

De-a lungul anilor, cele șase prenume au fost o povară pentru doljeanul de 56 ani. Atât colegii, cât și profesorii nu puteau să se decidă pe ce nume să îl strige.

”Acasă, toată lumea îmi spunea Cristi, la școală îmi spuneau unii tot așa, profesorii mă strigau pe numele de familie, însă atunci când se striga catalogul la mine dura cel mai mult. Unii colegi pufneau în râs când venea rândul meu să spun «prezent»”, a mai povestit doljeanul.

Nici când a trebuit să își facă buletinul nu a scăpat de ironiile salariaților de la Evidența Populației, însă întotdeauna a purtat cu mândrie atât cele trei prenume ale tatălui său, cât și pe celelalte trei ale sale. Totuși, angajații de la starea civilă i-au trecut în act doar primele trei nume.

Ca polițist, îmi era tare greu să completez rapoartele de activitate

Imediat după liceu, Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu a decis să devină polițist, iar colegii săi de la Resurse Umane s-au minunat când au văzut numărul mare de prenume.

”În ciuda numelui prea mare, colegii mă strigau tot Cristi. Însă, acum îmi era mie foarte greu, mai ales când completam rapoartele de activitate. Trebuia să menționez toate prenumele lângă numele de familie”, a mai povestit fostul polițist doljean.

În momentul când s-a retras din rândurile Ministerului Administrației și Internelor și s-a angajat în domeniul privat, în anul 2015, Cristi Rămoiu a devenit Florin Rămoiu, toate documentele pe care le-a avut de întocmit purtând această semnătură.

Acasă este strigat totuși ”Cristi”, iar la serviciu ”nea Florin”.

Soția sa, care lucrează în aceeași societate, nu a fost pusă în încurcătură niciodată de cele șase prenume ale bărbatului.

”Pe certificatul nostru de căsătorie sunt trecute doar trei prenume, nefiind menționate și cele ale tatălui meu. Când mi-a fost eliberată cartea de identitate, cei de la Evidența Populației nu au mai trecut și prenumele tatălui meu înscrise în certificatul de naștere. Astfel, acum, conform documentului meu mă numesc doar Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu”, a mai povestit bărbatul.

Copiii săi au doar câte două prenume

Din cauza poverii numelui prea mare, Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu a decis ca cei doi copii ai săi să aibă câte două prenume, pentru a nu le provoca acestora dureri de cap atunci când au împlit vârsta necesară emiterii unei cărți de identitate.

Chiar dacă uneori a avut motive de supărare din cauza documentelor care nu erau completate corect cu toate cele șase prenume, Cornel Ilarie Arieși Florin Cristinel Ovidiu Rămoiu are an de an multe motive de sărbătoare: pe lângă ziua de naștere, familia îi organizează petreceri pentru cele două onomastici, atât de Florii cât și în ziua de 12 iulie atunci când în calendarul creștin-ortodox se face Sfintilor Mucenici Proclu și Ilarie.

Citește și: REPORTAJ/Doi bunici îşi cresc cu dăruire nepoatele, ca să nu simtă lipsurile: „Eu pot bea apă în loc să mănânc”|FOTO

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje și Poveste pe Libertatea.

Comentarii