Acvariile uriașe par a fi un ecrane HD prin care pământenii pot admira viața subacvatică în toată splendoarea ei, așezată chiar în inima recifului. Parcul oferă vizitatorilor ocazia să intre în regatul apei din Marea Roșie. Așa că vei avea ocazia să vezi peste 800 de specii de pești care viețuiesc în Golful Eilat.

Ideal, dacă ajungi aici, este să te interesezi înainte când sunt orele de hrănire viețuitorelor marine. În timp ce acestea sunt hrănite o angajată a parcului îți explică pe îndelete de ce are loc tot acest proces bine pus la punct. Dar pentru a nu-ți mai bate capul cu astfel de informații îți spunem noi că orele ideale sunt între 11.00 și 15.00, pentru că atunci peștii sunt hrăniți din jumătate în jumătate de oră.

În cazul în care dorești o cu totul altă experiență, vasul Coral 2000 îți stă la dispoziție. Este un vapor cu fundul de sticlă prin care se pot vedea adâncurile Mării Roșii.

Nava spațială de deasupra apei

Turnul, care parcă o navă spațială ce plutește deasupra apei, este la câteva zeci de metri de mal, special pentru ca turiștii care vin la etajele inferioare să poată observa viața marină sălbatică, nestingherită. Camerele observatorului ajung până la o adâncime de 12 metri, loc în care coralii își văd liniștiți de viață.

Partea frumoasă este că în spatele acestei distracții pentru familiile cu copii este că aici se găsește un centru de cercetare care încearcă să reface viață subacvatică, sau mai precis, viața coralilor care au început să dispară din apă din cauza poluarii și a încălzirii globale. Așa că în vizitele tale printre acvariile imense mai mult ca probabil să te lovești de scafandrii care înoată printre corali și-i măsoară pentru a vedea evoluția lor.

STAT DE PLATĂ. Primăria Sectorului 5 a plătit în iunie 21.000 de euro primă unui director. „Am meritat. Pentru performanțe”
Recomandări
STAT DE PLATĂ. Primăria Sectorului 5 a plătit în iunie 21.000 de euro primă unui director. „Am meritat. Pentru performanțe”

De mai bine de 30 de ani, cercetătorii de aici au „plantat” coralii de când erau „pui mici”, in tentativa de a reface viața marină de altă dată, de pe vremea când marea nu era atât de poluată.

După ce ai ieșit de la Observatorul Subacvatic poți trece să admire broaștele țestoase imense, care înoată printre pești. Par genul de specii pe care probabil nu le-ai găsi decât pe Insulele Galapagos.

Reciful Delfinilor

Briza caldă de decembrie bate din larg, iar Marea Roșie este la fel de primitoare ca oricând. Plaja de la Dolphin Reef (Reciful Delfinilor) este plină de pietre la intrare, asta pentru a te face să muncești puțin pentru a te bucura de toate frumusețile pe care le ascunde sub apă.

După ce treci de cei câțiva metri de mal pietruit, care îți face un masaj forțat și nedorit în tălpi simți sub picioare nisipul fin al Israelului. Tremuri puțin și apoi îți faci curaj să intri cu totul în apă, masca și tubul de snorkeling sunt deja puse, iar în momentul în care te întinzi pe luciul apei și bagi capul sub apă, o nouă lume fascinantă se lasă descoperită. Bancuri mici de pești  multicolori care înoată în jurul tău și alge ce se lasă legănate în bătaia lină a curenților maritimi. Dar toate acestea parcă pălesc în fața frumuseții delfinilor care vin lângă tine să înotați împreună printre coralii mării.

Sectorul turistic, lovit de taxele propuse de Ministerul Finanțelor de la 1 august. Consultant fiscal: „I-a nenorocit”
Recomandări
Sectorul turistic, lovit de taxele propuse de Ministerul Finanțelor de la 1 august. Consultant fiscal: „I-a nenorocit”

Reciful Delfinilor din Eilat pare o mică stațiune în care îți poți petrece o zi liniștită pe plajă sorbind o bere rece israeliană sau un cocteil cu fructe exotice. Iar în cazul în care vi se face foame veți vedea în jurul vostru câțiva baieți bine bronzați care roiesc pentru a servi lumea. De la ei puteți comanda un humus tradițional care se servește cu pita.

Scufundări și snorkeling cu delfinii

Plaja recifului este împărțită în două. Într-o parte se află cei patru delfini jucăuși, iar în cealalată parte puteți înota liniștiți, doar voi și valurile pentru că israelienii au făcut din această bucată un fel de piscină naturală de care să vă puteți bucura în voie.

Pentru a face snorkeling sau pentru a te scufunda cu delfinii va trebui să treci printr-un scurt traning alături de instructorii de acolo. Prima regulă, și cea mai importantă: Nu ai voie să atingi delfinii! Chiar dacă vin aproape de tine, vin doar pentru că sunt curioși și au chef de joacă. Cu toatre acestea, numai instructorii au voie să-i atingă, pentru că nu vor ca aceștia să se familiarizeze cu străinii.

Klaus Iohannis, prima reacție în cazul acțiunii de kompromat împotriva Emiliei Șercan, după ce jurnalista a dezvăluit plagiatul premierului Ciucă
Recomandări
Klaus Iohannis, prima reacție în cazul acțiunii de kompromat împotriva Emiliei Șercan, după ce jurnalista a dezvăluit plagiatul premierului Ciucă

Apoi, urmează regulile legate de înot. Ești învățat semnele pe care trebuie să le faci sub apă în cazul în care ai nevoie de ajutor sau vrei să comunici și, de asemenea, ești învțat să înoți alături de partener. Ți se alege și o mască potrivită pentru mărimea capului tău astfel încât să nu îți intre apă în ochi când înoți sau în nas. Îți iei costumul de snorkeling pe tine pe care ei ți-l dau de acolo și apoi pleci spre plajă pentru a te bucura de o sesiune de snorkeling.

Imediat ce ai intrat în apă, vei vedea cum curioșii delfini vin imediat să cerceteze și chiar te ating cu ciocul pentru a-ți da de înțeles că au chef de joacă. Îți pui labele în picioare și urmezi instrucțiunile instructorului.

Pește pentru câteva zeci de minute

Vei înota 10-20 de metri adâncime, dar apa este atât de limpede încât îi vezi tot timpul fundul. Acolo descoperi coralii care cresc în mod natural și au devenit și adăposte pentru multe specii de peștișori. Vei vedea și delfinii cum vin și grațios înoată în jurul tău, iar din când în când îți mai arunci câte un ochi la instructor care fie îți face semn să te uiți într-un anumit loc, fie te atenționează să înoți ma i repede. În tot acest timp te ții de mână cu celalalt partener. Pare greu, dar secretul este să înoți doar cu ajutorul labelor din picioare. Cealaltă mână nu o folosești decât dacă vrei să înoți mai repede, în rest o poți ține pe piept.

Alături de tine, partenerul tău și instructor va fi și un fotograf care te filmează și pozează pentru o sumă de 160 de shekeli, asta doar dacă dorești. Sunt instantanee care merită, dacă vrei să te lauzi celor de acasă că ai înotat cu delfinii.

Pentru a intra în Reciful Delfinilor va trebui să plătești o taxă de 67 de shekeli, dacă ești adult și 46 de shekeli dacă ești cpoil între 3 și 15 ani. Plaja este deschisă în fiecare zi între 9 și 17.00 și pe lângă delfini vei avea ocazia să te împrietenești cu o trupă de mieunătoare grase care stau și cerșesc mâncare de la turiști, dar și cu câțiva lătrăi care aleagră corbii de pe plajă.

Relaxare la umbra copacilor

Plaja este destul de mică, nu are mai mult de 100 de metri, dar dacă ai venit aici pentru a te relaxa, nu vei fi dezamăgit. În spate ai copaci verzi care îți țin umbră de soarele ce dogorește, chiar și în decembrie. Îm față ai marea, iar undeva în depărtare se vede Aqaba și Iordania care parcă privesc invidioase la Reciful Delfinilor. În dreapta ai beach barul de unde poți comanda răcoritoare iar în stânga, adăpostul delfinilor care a fost construit fără a invada rea mult viața sălbatică a mării.

20171208_113249Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

În apusul soarelui israelian, Timna Park pare un paradis de foc ce trebuie explorat pe îndelete. Așa că dacă tot ați ajuns în Eilat și ați dat pe biletele de avion de la Wizz Air mai puțini bani decât var costa o masă în Centrul Vechi, trageți o fugă și în acest loc.

Formele de relief pe care le veți găsi aici fac din Timna Park o operă de artă pe care natura a pus-o la vedere pentru toți cei care vor să se bucure de o frumusețe rară. Tot aici veți găsi și leagănul civilizației de cupru, dacă îi putem spune așa, pentru că aici se găsesc primele mine de cupru ale lumii. Și imediat ce luați la pas locul, veți vedea în stânci, puncte versi care pătează pietrele. Acela este cuprul care a supraviețuit minerilor de acum mii de ani.

Imediat ce vă veți da jos din mașina cu care faceți safari-ul veți păși într-un colb alb în care se afundă piciorul.

Craterul Ramon, locul de pe altă planetă

Craterul Ramon este și el, în sine, un loc deosebit. După ce treci de câteva locuri prin care armata israeliană își ține tancurile gata să intervină în caz de război și de alte câteva așezări ale beduinilor, vei ajunge într-un peisaj selenar. Chiar îți va crea impresia că te afli intr-un din craterele Lunii.

Locul are 7 vulcani în interiorul lui care pot fi recunoscuți după praful negru care-i înconjuară. Cei 7 vulcani au fost numiți după cei 7 astronauți care au pierit în explozia navetei Colombia în 2003. În aceasta se afla și singurul astronaut israelian din istoria țării, Ilan Ramon. Ca o coincidență, craterul și el au același nume.

Locul este ideal pentru observarea stelelor pe timp de noapte pentru că pe o rază de câțiva kilometri nu se află nici o lumină artificială care să interfereze cu această activitate. Dar dacă vreți să vă bucurați de sporturi extreme precum alpinism sau sandsurfing.

Peisajul israelian este unul deșertic și pare că nu are multe de oferit, dar dimpotrivă. Aceștia au reușit să facă din puținul geografic o minunăție de turism. Astfel că, în curând vor deschide un traseu pentru biciclete de 1500 de kilometri, iar acesta va trece și prin craterul Ramon.

Urmărește-ne pe Google News
Un străin mutat la Galați a rămas șocat de un nărav al românilor: „Am văzut la voi o chestie care mă uluiește”
GSP.RO
Un străin mutat la Galați a rămas șocat de un nărav al românilor: „Am văzut la voi o chestie care mă uluiește”
Elena Udrea, mesaj VIOLENT din închisoare. Anunțul ȘOC, ce răsturnare de situație!
Playtech.ro
Elena Udrea, mesaj VIOLENT din închisoare. Anunțul ȘOC, ce răsturnare de situație!
Păţaniile patronilor români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh
Observatornews.ro
Păţaniile patronilor români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh
Horoscop 6 iulie 2022. Balanțele se simt vizate de săgețile otrăvite ale unor personaje cu care se intersectează uneori
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2022. Balanțele se simt vizate de săgețile otrăvite ale unor personaje cu care se intersectează uneori
Lovitură pentru fumători, de la 1 august
Știrileprotv.ro
Lovitură pentru fumători, de la 1 august
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a provocat încă un scandal! A greşit faţă de un sportiv român şi a încercat să se scoată: "Mama lui va înţelege"
Orangesport.ro
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a provocat încă un scandal! A greşit faţă de un sportiv român şi a încercat să se scoată: "Mama lui va înţelege"
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea

Nici un comentariu.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

regulile comunitatii