Reacția autorităților a fost una halucinantă. „Haideți să ne veselim puțin, mi-a spus o secretară de stat de la Turism, când am întrebat de ce nu se face nimic în cazul nostru”, ne-a povestit una dintre păgubitele Omnia Turism.

În jurul orelor 10.00, chiar la începutul târgului, circa 20 de persoane păgubite stăteau în afara târgului și așteptau să intre printre standuri pentru a le atrage atenția participanților asupra problemei lor, care e departe de soluționare. La nici 20 de metri de ei, discreți, doi jandarmi raportau prin stație superiorilor situația, fiind gata să intervină în cazul în care lucrurile se agravează.

Indiferența autorităților stârnește furie

Iritarea păgubiților a crescut în momentul în care reprezentanții ministerului au început să facă declarații de-a dreptul halucinante. „Sunt incalificabile afirmațiile pe care le-au făcut în cursul discursului ministrul Turismului, dar și Cătălin Harnagea, și anume că noi, păgubiții, ne-am dus după chilipiruri. Este inadmisibil, la frauda care s-a făcut, mai marii zilei, cei care sunt direct răspunzători de bunul mers al lucrurilor să îți spună sub o formă mai voalată că ești un tâmpit că te duci să cumperi un pachet turistic cu reduceri”, a declarat, pentru Libertatea, Emil Vasile, păgubit de Omnia Turism cu aproape 4.100 de euro.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Pe de altă parte, păgubiții se află într-o stare de derivă totală pentru că nimeni nu vrea să-i ajute. „Suntem foarte debusolați pentru că nu știm ce se poate întâmpla cu noi. Nu primim sprijin din absolut nicio parte, nu se spune că asta e. Am zis și noi, acum, la pensie, că ne-am crescut copii, să mergem și să vedem lumea. Și nu înțeleg ce s-a întâmplat acum că eu de 12 ani merg cu Omnia. Iar partea cea mai proastă este că nu mai putem avea încredere în nicio firmă, dacă statul nu a luat nicio măsură, pentru că am impresia că ei sunt mână în mână”, a declarat pentru Libertatea Eliza Tomescu, o altă păgubită a firmei de turism.

Pagubă cât un Logan

Poveștile turiștilor sunt pe cât de amare, pe atât de revoltătoare, mai ales că unii dintre aceștia și-a luat țepe și de 7.000 de euro. Așa este și cazul unuia dintre ei care, chiar la intrarea în târg afișase o pancarta pe care scria „Păgubit cu 6.980 de euro”. Omul a vrut să nu aibă nicio grijă pentru vacanțele viitoare, așa că și-a rezervat o excursie în Japonia pentru două persoane, un circuit în Croația și chiar și Revelionul 2018/2019. Din păcate, nu va mai apuca să vadă niciuna dintre aceste destinații pentru că banii lui au dispărut.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

O supriză plăcută a devenit neplăcută

„Probabil Divinitatea m-a pedepsit că am vrut să fac o fapta bună. Pentru că mai fusesem în excursii cu Omnia și pentru că am vrut să  fac o bucurie nepoatei mele mediciniste (care suferea că mama ei nu-i poate oferi o excursie), am cumpărat un pachet pentru două persoane – „Fiordurile Norvegiei cu autocar, 17 zile” –  în valoare de 1.186 euro. Și schimbam lunar câte 100 euro pentru a strânge bani de buzunar”, a declarat, pentru Libertatea, Vasilica Orașcu, păgubită Omnia Turism. Excursia nu a mai avut loc pentru că patronul a murit și mătușa cea grijulie a rămas și fără bani, dar și fără excursie pentru nepoata ei.

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă
Recomandări

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă

S-au schimbat contractele, post mortem

Un alt caz este al lui Ioan Mardare, care zilele acestea a venit tocmai de la Roman pentru a ”boicota” târgul de turism. Acesta și-a făcut contract pentru o excursie printr-o franciză a Paralela 45 din Roman, în data de 7 martie. Toate bune și frumoase până când a avut loc tragicul incident, respectiv sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.  La o săptâmână după incident, pe 23 noiembrie, Mardare este chemat la agenție pentru a i se schimba contactul. „M-au chemat să îmi schimbe contractul. Pe cel vechi este trecut numele firmei și cel al Paralelei 45, iar pe cel nou, pe care l-am semnat acum pentru același pachet turistic, adică aceeași ofertă, nu mai apare Paralela 45, ci Omnia Turism”, ne-a povestit Mardare.

Atenționat pe Facebook de cazul lui Ioan Mardare, Alin Burcea, deținătorul Paralela 45, a răspuns scurt că este vorba de o firmă franciză.

La fel de tristă este și povestea doamnei  Viorica Păunescu, o pensionară din Râmnicu Vîlcea, care a pus de-a lungul anului bănuț peste bănuț pentru a pleca într-o excursie în Israel pentru de 5 zile. Excursia a costat-o 400 de euro, bani pe care i-a plătit încă de anul trecut. „Sunt o femeie singură pe lume, nu am familie, nu am pe nimeni. Am doar o pensie de 900 de lei. Uneori chiar fac foamea”, ne spus Viorica Păunescu. Acum a rămas și fără bani, și fără excursie.

Și în timp ce aceștia așteptau să fie băgați în seamă și să li se dea și o explicație pentru banii pierduți, în interiorul halelor de la Romexpo, alți turiși își achiziționau pachete early booking cu discounturi de 40-50% pentru anul viitor.

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri