Singurul Centru de Agrement pentru Copii și Tineret Vaslui, așa cum se numește mai pompos de câțiva ani singura tabără pentru elevi din județ de la Poiana Căprioarei, nu a suferit o investiție majoră încă la construcția acesteia pe timpul comuniștilor. Mai precis, din 1973 de când a fost ridicată tabăra, au fost reparate doar o parte dintre spațiile de cazare, restul fiind în paragină și în pericol de prăbușire. Motivul invocat de către autorități, mai precis reprezentanții Direcției Județene pentru Tineret și Sport (DJTS) Vaslui, este faptul că ani de zile nu s-a cunoscut proprietarul terenului de sub clădiri.

Poiana Caprioarei 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

::placeholdeR–>

REPORTAJ/Singura tabără școlară din județul Vaslui lăsată în paragină dintr-un motiv halucinant. N-au găsit proprietarul terenului

În consecință, oficialii Direcției pentru Tineret și Sport au solicitat din nou clarificări la Direcția Silvică Vaslui. După ce a oficialii acestei instituții au căutat în arhivă, s-a găsit un document conform căruia cele trei hectare pe care se află tabăra de la Poiana Căprioarei aparțin comunei Bogdana.

Ultimul infractor român „refugiat” în Italia, după o condamnare simbolică. Juristul Irinel Caius Iliescu și-a terorizat iubita până când femeia s-a aruncat de la etajul 15
Recomandări
Ultimul infractor român „refugiat” în Italia, după o condamnare simbolică. Juristul Irinel Caius Iliescu și-a terorizat iubita până când femeia s-a aruncat de la etajul 15

Primarul comunei Bogdana, luat prin surprindere

Istoria Taberei ”Poiana Căprioarei” începe în anul 1973 atunci când, printr-un ordin al prim-secretarului județului Vaslui, s-a construit respectivul centru de agrement pentru pioneri și șoimii patriei pe un teren forestier. Abia în anul 1993, printr-un protocol încheiat între Direcția Silvică și Primăria Bogdana, s-a stabilit că, în schimbul celor trei hectare pe care s-a construit tabăra, Romsilva primește 6,77 hectare de teren degradat, pe care realizase deja împăduriri.

Respectivul protocol a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Apelor și Pădurilor de la acea vreme. Cum tabăra a stat în paragină vreo 20 de ani, nu a mai interesat pe nimeni cine este proprietarul terenului de la Poiana Căprioarei. Așa se face că primarul comunei Bogdana a fost luat prin surprindere să afle că unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce deține, în fapt, o suprafață de teren dintr-o altă comună.

”Luna trecută, domnul director de la Direcția pentru Tineret și Sport mi-a pus la dispoziție o copie după acel protocol. La noi în arhivă nu l-am găsit acest document. Sunt mulți ani de atunci, o parte dintre consilierii care l-au votat sunt morți. Însă, acum vom face ca lucrurile să intre pe făgașul normal”, susține primarul comunei Bogdana, Vasilică Barbu.

Alina Mungiu-Pippidi, analiză a candidaților la Cotroceni: „Ciolacu e mult prea provincial, Ciucă e incapabil să vorbească în public” | INTERVIU
Recomandări
Alina Mungiu-Pippidi, analiză a candidaților la Cotroceni: „Ciolacu e mult prea provincial, Ciucă e incapabil să vorbească în public” | INTERVIU

Oficialii DJTS trebuie să aștepte intabularea terenului

Chiar dacă, în cele din urmă, a fost găsit proprietarul terenului, greul de abia de acum începe pentru autorități. Primul pas care trebuie făcut este intabularea celor trei hectare în domeniul privat al comunei Bogdana, printr-o hotărâre a comisiei locale de fond funciar. Totodată, terenul trebuie scos din inventarul silvic de pe teritoriul comunei Lipovăț.

Ulterior, toate aceste operațiuni trebuie aprobate în cadrul comisiei județene de fond funciar.

”De trei ani de zile, am început demersurile pentru clarificarea situației privind propietarul terenului în vederea realizării unor investiții. Astfel, am avut diverse corespondențe cu instituții ale statului, inclusiv cu Primăria Lipovăț. De aici, mi s-a transmis că figurează pe teritoriul comunei, dar ca o enclavă a Direcției Silvice”, a declarat, luni, pentru Libertatea directorul DJTS Vaslui, Ratu Tatu.

Programul de investiții văzut de șeful DJTS Vaslui prevede realizarea unei baze sportive, cu terenuri de handbal, tenis, volei și baschet. De asemenea, directorul Tatu își dorește și construirea deasupra actualei cantine a unor spații de cazare pentru 30 de persoane astfel încât tabăra de la Poiana Căprioarei să devină un centru de agrement permanent și nu temporar.

În prezent, Centrul de Agrement pentru Copii și Tineret ”Poiana Căprioarei” dispune de 65 de locuri de cazare în căsuțe cu camere cu două sau mai multe locuri, fără nicio sursă de încălzire. În consecință, tabăra funcționează doar pe timpul sezonului cald, între lunile mai și septembrie.

Ordinul disperat lui al Putin, după incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk: „Cerșesc de la alte unități pentru a avea ceva mai serios decât un Kalașnikov”
Recomandări
Ordinul disperat lui al Putin, după incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk: „Cerșesc de la alte unități pentru a avea ceva mai serios decât un Kalașnikov”

Citește și: VIDEO/Film despre ”măiastra muzicii românesti” cu distribuție străină. Maria Tănase nu va fi româncă!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News