Mergi direct la conținut »
#ReporterLaVot - Haștagul unde observatorii povestesc pe Facebook experienţele din secţiile de votare. "Delegatul ALDE a pus muzică rock de pe laptop. Ascultăm Queen"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > #ReporterLaVot - Haștagul unde observatorii povestesc pe Facebook experienţele din secţiile de votare. "Delegatul ALDE a pus muzică rock de pe laptop. Ascultăm Queen"

#ReporterLaVot – Haștagul unde observatorii povestesc pe Facebook experienţele din secţiile de votare. „Delegatul ALDE a pus muzică rock de pe laptop. Ascultăm Queen”

Mulţi români, care participă la referendumul din acest weekend ca observatori sau jurnalişti,  povestesc pe Facebook, sub hashtagul #reporterlavot, evenimentele pe care le-au întâlnit în secţiile de votare. Majoritatea au făcut glume pe tema prezenţei reduse. În unele locuri, nici măcar membrii secţiilor nu votaseră. Alţii au prezentat pe Facebook nereguli sesizate şi şi-au exprimat indignările.

„Liniște. Un singur votant până acum. Membrii BESV ne încurajează să stăm să observăm puhoiul. Șefa secției ne-a arătat poze cu nepoții: niște gemeni simpatici și năbădăioși”, scrie un observator dintr-o secţie din Bucureşti.

Situaţia e la fel şi în multe locuri din ţară. Spre exemplu, la Zărneşti, scrie un alt observator: „8 din 1300 pe liste, 2 pe liste suplimentare. 3 pe oră, zice râzând un membru al comisiei. Lumea e relaxată și nu prea înțelege ce cautăm aici”.

Alte mesaje s-au viralizat rapid. Este şi cazul unei păţanii dintr-o secţie de votare din Dâmboviţa. Ştefania Matache povesteşte că un biciclist era „gata-gata” să voteze, dar s-a făcut nevăzut în ultima clipă.

„Un biciclist care s-a oprit să ne întrebe dacă poate vota cu buletin de București. I-am zis că da, ne-a mulțumit și a plecat în treaba lui. La ora 11 urna e tot goală”, a scris ea.

Alţi observatori nu sunt la fel de norocoşi: se plâng că n-au ce poveşti să distribuie.

„Eu postez doar ca sa zic ca sunt gelos ca toti aveti povesti amuzante sau interesante de la referendum si la mine in sectie e plictiseală„, se destăinuie un observator.

Referendum pe ritmuri rock

Nu peste tot e plictiseală. Într-o secţie din Bucureşti, un observator îşi ţine prietenii la curent cu muzica pe care o ascultă delegaţii în sala de votare.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

„La mine în secție delegatul ALDE a pus muzică rock de pe laptopul lui. Președintele de secție spune că ar trebui niște muzică patriotică și că nici măcar nu știe dacă e voie cu muzică”, scrie Ionuţ Adrian Badea.

„Playlist-ul” de vot a ajuns apoi, bineînţeles, la Queen.

Alţi observatori s-au folosit de prilej pentru a se plânge de condiţiile din şcolile în care se votează redefinirea familiei.

FOTO: Facebook/Cristian Neagoe

„Așa arată urna în multe secții de votare din Iași. Plasticul e moale și se lasă, deschizând niște fante de poți să torni buletine prin ele cu carul, mai ales între cele două zile de referendum”, spune un observator din Iaşi.

În Bucureşti, oamenii s-au plâns de starea toaletelor dintr-o şcoală din Sectorul 3.

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

„Doamna prefect Speranța, domnu primar Negoiță, nu vă supărați că vă deranjez în zi de referendum, dar facem și noi ceva pentru adolescenții care își petrec câțiva ani din viață în școala asta istorică?”, scrie Adina Clapa.

FOTO: Facebook / Adina Clapa

Iar un alt observator atrage atenţie că, într-un sat din Ialomiţa, un afiş pro-referendum „tronează” chiar în avizierul Primăriei, la o aruncătură de băţ de secţia de votare.

„După ce-i fac poză, o funcționară iese repede să mă întrebe cine sunt. Se fâstâcește și roșește ca trandafirii din curte. “Ah, observator! Da, da, scot afișu chiar acum! Nu-l văzusem!”. Anunțăm șefa secției. Ridică din umeri. “Ştim, e ilegal”. Peste uliță, se înalță biserica. Dumnezeu să-i ierte”, scrie observatorul.

FOTO: Facebook / Lina Vdovîi

Close
Închide
  Close