De
Există speculații că miliardarii nu vor efectiv să audă de criticile din ce în ce mai vocale din interiorul companiei. În lipsa lor, „puciștii” de la Google vor să oprească proiecte controversate ale companiei, precum cedarea licenței de folosire a tehnologiei de inteligență artificială către Pentagon și crearea unui motor de căutare specific Chinei, care să conțină rezultate cenzurate.
Tensiunile de la Google au escaladat în august, când compania și-a anunțat intenția de a oferi Poliției de Frontieră și Vămii din SUA servicii de stocare în cloud. 10 angajați Google au înaintat o petiție solicitând ca proiectul să nu se concretizeze, spunând că Google „își vinde integritatea pentru puțin profit”. Mai bine de 1.200 de angajați au semnat atunci petiția.
La ședințele săptămânale cu angajații, fondatorii Google nu au mai participat, astfel că neîncrederea a urcat rapid în rândul personalului. Oamenii spun că lozinca sub care Google își desfășoară activitatea, „Nu face rău” pare să-și fi pierdut din valoare, iar pentru a susține în continuare valorile în care credeau, alături de Google, trebuie să lupte în continuare, relatează Business Insider.
Proiectul „Dragonfly” a încins spiritele
În trecut, Google a operat un motor de căutare cenzurat în China, iar în august 2018, publicația The Intercept a anunțat că gigantul plănuiește să se întoarcă cu o nouă versiune numită Dragonfly.
:quality(80)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2019/12/11/bb3d876fff7e8df18f19c582c104bafd.jpg)
Recomandări
Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
„A fost un șoc, mai ales că proiectul era secret și contrazicea complet valorile afirmate public de Google” spunea Jack Poulson, un fost analist al companiei care a demisionat atunci când a aflat acest lucru, arată Business Insider.
„A fost supărător ca Google să decidă că nu mai este interesat de drepturile omului în această situație” a spus el.
Conducerea Google a avut însă o altă opinie la acel moment. Sergey Brin a spus că a aflat de acest proiect doar după mica revoltă din interiorul Google, după ce mai mulți ingineri care au lucrat la proiect au ridicat problemele de etică și respectarea drepturilor omului pe mai multe pagini interne de lucru Google Plus.
Câteva săptămâni mai târziu, CEO Google Sundar Pichai a spus la un eveniment al publicației Wired că luând în considerare populația din China, care reprezintă 20% din cea a lumii, chiar și o versiune cenzurată a Google „va putea să răspundă la 99% din întrebările utilizatorilor chinezi”. Compania nu se va abate de la misiunea sa „de a oferi informații tuturor” a mai spus Pichai.
:quality(80)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2019/12/11/33e63a8ee1b90af2f35fff40c7ffa5c8.jpg)
Recomandări
O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită
Declarația lui nu a convins însă 740 de angajați care au semnat o altă petiție, solicitând încheierea proiectului Dragonfly.
După furtuna din interiorul companiei, Pichai și-a îndulcit declarațiile spunând că Google nu are în planuri „pentru moment” să lanseze un motor de căutare în China.
În același timp, au mai existat acuzații de hărțuire sexuală în interiorul companiei, care au devenit publice. CEO Google a recunoscut într-o scrisoare adresată angajaților companiei că în ultimii doi ani 48 de angajați Google au fost concediați din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală. 13 dintre ei aveau poziții superioare în cadrul companiei.
Sursa foto: EPA
Citeşte şi:
:quality(80)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2019/12/11/50617ea118a84f0afbfd27e8f911a0d0.jpg)
GSP.RO
"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
:quality(80)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2019/12/11/7f54aea301287d11fd4c184e3c9979ef.jpg)