MENIU CAUTĂ

RINGIER ajută copiii | Putem s-o salvăm pe Cosmina!

Distribuie

Poveştile vieţii reale sunt altfel decât cele din cărţile cu basme. Cosmina Vancea, de 6 ani, tocmai fusese ”Ileana Cosânzeana” la serbarea de Crăciun de la grădiniţă. Dar ”zmeul” unei boli cumplite – tumoră cerebrală, intramedulară – a înhăţat-o imediat după Anul Nou. Micuţa trebuie operată de urgenţă în Germania, dar e nevoie de încă 30.000 de euro. Adică jumătate din costul total, restul fiind deja strâns de părinţii fetiţei. Ce bine-ar fi de-am reuşi s-o ajutăm pe Cosmina să trăiască! Să-l înfrângem pe ”zmeul” cel rău, care vrea s-o fure pentru totdeauna.
Cosmina Vancea e din Tulcea. În martie va împlini 6 anişori. E ca un spic de grâu abia răsărit, în care pulsează minunea vieţii, năpădit însă de o buruiană întunecată şi ucigătoare. Când a îmbrăcat rochiţa de Ileana Cosânzeana, la serbarea de la grădiniţă a Crăciunului abia trecut, nimeni nu se gândea ce va urma după doar câteva săptămâni. Totul a început cu un fel de răceală şi-o tuse. Apoi s-a transformat în pneumonie. Îngrijoraţi de agravarea stării de rău, părinţii au adus-o în Bucureşti, la Spitalul Matei Balş.
Rezonanţa magnetică a dat verdictul cumplit: tumoră cerebrală, intramedulară, de dimensiuni ce i-au surprins şi pe medici. E greu, aproape imposibil de redat, ce-au simţit părinţii Cosminei în acea clipă. Dar şi-au lăsat lacrimile în colbul disperării iniţiale şi au pornit să lupte pentru salvarea copilului lor. Complexitatea intervenţiei chirurgicale – singura şansă la viaţă a Cosminei – le-a purtat căutările către clinica Institutului Internaţional de Neuroştiinţe din Hanovra, în Germania. Iar doctorii de acolo au spus: ”Da, e grav, tumora e mare, însă fetiţa poate fi salvată! Dar, grăbiţi- vă!”.

Îi place LaLa Band

Fireşte, au mai spus şi altceva. Despre costul intervenţiei: 50.000-55.000 de euro. La care se adaugă 10.000 de euro pentru transportul în condiţii speciale. Pentru că micuţa are nevoie de oxigen tot timpul, tumora presând şi pe centrii respiratori. Cosmina încă visează de pe patul spitalului. Visează la vremea când va deveni doctoriţă ea însăşi. De copii, neapărat. Până atunci, face planuri pentru o excursie cu vaporul prin Deltă, apoi o masă copioasă cu sarmale, ciorbă de peşte, dar şi de burtă. Şi neapărat să ajungă să-i vadă pe cei din LaLa Band, preferaţii ei. Din colţ, mama îşi frânge mâinile de durere. Jumătate din suma aceea au strâns-o. Dar mai e nevoie de cealaltă jumătate, adică 30.000 de euro. Doar aşa ”zmeul” bolii va fi doborât. Doar aşa Cosmina va putea fi din nou ”Ileana Cosânzeana” şi la Crăciunul viitor. Hai să fim noi acel Făt-Frumos din poveste şi să înfrângem ”balaurul” morţii ce vrea s-o ia pe Cosmina doar pentru el!

Comentarii