Șoferul vinovat de accidentul teribil e un sloven rezident în Italia, în vârstă de 49 de ani, care a mers pe contrasens 30 km și care, conform martorilor, avea cel puțin 150 km/h când a lovit mașina româncei.

În vârstă de 56 de ani, Paraschiva Hutu, originară din Iași, călătorea singură în mașina ei și se îndrepta spre Trieste, pentru a petrece sfârșitul de săptămână cu viitorul ei soț, un italian. Paraschiva, Paola, cum era cunoscută la San Biagio, unde locuia și muncea de 10 ani, era mama a doi copii, mari, care locuiesc în Germania.

Românca arsă de vie în mașină, în Italia, era mama a doi copii și urma să se căsătorească
Paraschiva Hutu avea 56 de ani. Foto: Facebook

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață devreme, cu puțin timp înainte de ora 9. Mașina condusă de Paraschiva circula pe banda de viteză și a fost lovită frontal de break-ul care venea pe contrasens. Autoturismul româncei s-a aprins instantaneu și ea a rămas în interior, murind carbonizată.

Paraschiva își refăcuse viața în Italia, unde era muncitoare la DeLonghi, după ce de la venirea în Peninsulă mai lucrase ca îngrijitoare și patiser.

Șoferul vinovat de accident a fugit pe jos pe autostradă și a fost arestat la distanță de un kilometru de locul tragediei, după ce a opus rezistență.

Românca arsă de vie în mașină, în Italia, era mama a doi copii și urma să se căsătorească
Mașina în care a murit românca s-a făcut scrum. Foto: Treviso Primo

Dimensiunea dezastrului a fost povestită de un martor la accident, Marco Giorgi, pentru Trieste Prima. Bărbatul a scăpat ca prin minune de impactul cu mașina de pe contrasens: „Avea cel puțin 150, îmi tremurau picioarele”.

„Am intrat pe autostradă la Prosecco. În fața mea circula un camion turc. În stânga se apropia un Y10, intenționa să depășească camionul. Y10 a virat brusc la dreapta și, imediat după, două faruri veneau cu viteză maximă spre mine. A trecut pe lângă mine la câțiva centimetri. La scurt timp m-am oprit pe marginea drumului și am sunat la 112 și mi-au spus că deja fusese sesizată poliția. Îmi tremurau picioarele. M-am gândit toată ziua la asta”, a povestit bărbatul.

Urmărește-ne pe Google News