Mergi direct la conținut »
România, din nou pe ultimul loc în UE! Câți români nu-și pot permite să-și cumpere mașină
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > România, din nou pe ultimul loc în UE! Câți români nu-și pot permite să-și cumpere mașină

România, din nou pe ultimul loc în UE! Câți români nu-și pot permite să-și cumpere mașină

Un român din trei, adică 29,8% din populația României, nu-și poate permite un autoturism. Nivelul este cu mult peste media europeană, de 7%. Procentul ne situează, din nou, pe ultimul loc în blocul comunitar.

Totuși, comparabil cu 2016, procentul a scăzut de la 33%.

După România se află Bulgaria (20,6%) și Ungaria (20,1%). La capătul celălalt se află Cipru și Malta (1,7%), urmate apoi de Luxemburg (2,2%), Italia și Franța (2,7%), scrie Mediafax, care citează un studiu al Eurostat.

Per total, numărul oamenilor care nu-și permit să cumpere un autoturism a scăzut în UE cu 0,7% în 2017, de la 7,7% în 2016.

Scăderi au fost înregistrate în majoritatea statelor care fac parte din blocul comunitar, cu excepția Austriei (+0,4%), Danemarcei (+0,3%), Luxemburgului (+0,2%) și Franței (+0,1%).


CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre circulaţia în zona Catedralei Mântuirii Neamului. Pe unde nu pot trece şoferii şi ce autobuze au traseele modificate


 

Close
Închide
  Close