Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Romii au adus în Sibiu „obiecte din Anglia”, la Târgul romilor din Piața Mică / FOTO

Zilele Culturii Romilor s-au sărbătorit în weekend-ul 3-4 septembrie în Piața Mică din Sibiu, unde meșteșugarii tradiționali și-au expus, mândri, obiectele.

În Piașa Mică din Sibiu, romii au adus ii, genți, portofele, ojă și diverse obiecte de bronz, care au fost aduse, spun aceștia, “tocmai din Anglia”. Printre toate acestea și-au făcut locul și obiecte handmade și levănțică, scrie turnulsfatului.ro.

Romii au scos la vânzare portofele (10 lei), monezi care datează de pe vremea Regelui Mihai (35 lei), telefoane vechi, radiouri de pe vremea străbunicilor, fotografii vechi și ranițe, dar și inele naziste. Fumătorii nostalgici au putut cumpăra pachete de Carpați, la preț dublu față de cât costă țigările astăzi: 35 lei.

În fața Casei Artelor, turiștii au admirat și fotografiat cazanele de țuică și lingurile de lemn expuse de romi. Lingurile erau cioplite de față cu oamenii, ca să fie convinși să le achiziționeze. Pentru un cazan de țuică, doritorul ar fi trebuit să scoată din portofel 9000 de lei.

FOTO: www.turnulsfatului.ro

 

Close
Închide
  Close