Cantina socială este pentru copiii cu vârste între 3-14 ani. „Masa va respecta principiile unei nutriţii sănătoase şi va fi compusă din supă sau ciorbă, felul doi şi un desert, fiind servită în 3 ture distincte: de la ora 12.30, de a 13.30 şi de la 14.30”, ne-a declarat Cosmina Simean, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), iniţiatoarea proiectului. Numărul total de copii care pot servi masa zilnic este de 180. Copiii vor fi admişi pe baza certificatului de naştere, a carnetului de elev (unde este cazul) şi a unei cereri din partea reprezentantilor legali. Micuţii nu trebuie să fie beneficiari ai unei alte porţii într-o altă cantină socială din subordinea Municipalităţii.
Creşă şi after-school
Complexul „Casa cu pitici” inaugurat azi de primarul Sorin Oprescu are şi o creşă cu 75 de locuri , dintre care 60 de locuri la program normal (7:00-18:00) şi 15 la program redus (7- 12). Cererile de înscriere pot fi depuse începand de mâine, 21 noiembrie, la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), cu sediul în Str. Foişorului nr. 56-58, sector 3, Bucuresti, de luni-vineri, între orele 9-15. Tot la „Casa cu pitici” părinţii care au copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani pot veni să-i lase aici. La acest after-school elevii îşi pot face temele sub supravegherea (până la ora 17.00) unui personal specializat.
Clădirea „Casa cu pitici” datează din anul 1847 şi aparţine DGASMB. Anul trecut în decembrie casa arăta jalnic, era în paragină şi era locuită ilegal de zeci de persoane. Devenise un focar de infecţie. Opt luni a durat reabilitarea imobilului, costul fiind de circa 4 milioane de lei. O parte din banii pentru echipamente şi pentru instruirea personalului care lucrează acum aici sunt fonduri europene.
Fotografii: Gabriel Pătruţ
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro