Sute de mici afacerişti români şi-au luat adio, în ultimele zile, de la firmele cu care sperau să se îmbogăţească. Numai pe 30 aprilie, peste o mie de patroni bucureşteni şi-au suspendat sau lichidat micile companii. Totul de teama impozitului lui Pogea, care presupune ca toate firmele să plătească, anual, cel puţin 500 de euro.

3996-144939-patroni.jpg

“Am firma din 2003, dar nu am avut deloc activitate pe ea. Am deschis- o atunci cu gândul că la un moment dat o să dezvolt o afacere prosperă, pentru copiii mei. N-am reuşit nici până acum şi, de teamă să nu plătesc impozitul forfetar, m-am hotărât să o suspend pe o perioadă de trei ani”, ne-a spus Gabriela Novac, managerul unei firme, care a scos din buzunar pentru această operaţiune suma de 200 de lei.

3996-144940-gabriela.jpg 3996-144941-rodica.jpg
Firma Gabrielei Novac (50 de ani) nu a avut niciodată activitate, deşi a fost deschisă în 2003 Rodica Enache (48 de ani) spune că nu-şi permite să plătescă impozitul forfetar

Ca Gabriela, alte câteva sute de persoane au stat la începutul acestei săptămâni la cozile de la Registrul Comerţului din Bucureşti, pentru a scăpa de povara dărilor la stat.

“Fiul meu are o firmă de aproape un an, cu care făcea bani pentru traiul de zi cu zi. După noua lege, ar trebui să plătească anual mult mai mult decât profitul lui. Nu merită, aşa că am hotărât să o suspendăm pe un an şi jumătate. După această perioadă, ori o dizolvăm, ori reluăm activitatea”, ne-a povestit Rodica Enache, contabilă.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

În două zile, «au murit» 2.000 de companii

Numărul firmelor suspendate sau dizolvate a crescut simţitor în ultima perioadă. Doar în ultimele două zile ale lunii aprilie au fost “executate”, numai în Bucureşti, peste 2.000 de firme. Cele care nu au fost deja închise sau suspendate vor plăti o taxă de 1,3 euro pe zi, până când îşi vor încheia activitatea.

Dizolvarea societăţii comerciale vă costă 600 de lei

Suspendarea firmei este preferată de majoritatea patronilor, pentru că este rapidă şi costă puţin. Această operaţiune este valabilă pe o perioadă de maximum trei ani şi costă doar 200 de lei. Soluţionarea cererii de suspendare se face în 5 zile. O altă variantă este dizolvarea firmei, dar aceasta scoate până la 600 de lei din buzunarele afaceriştilor.

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult