MENIU CAUTĂ
19 Mar. 2018 16:30 , de Cătălin Doscaș

#salvatipipera | Stația de metrou care și-a atins capacitatea. Ce recorduri s-au înregistrat la Pipera

Distribuie

#salvatipipera. Stația de metrou Pipera este una dintre cele mai aglomerate din rețeaua de transport public subteran din București. La ore de vârf, mii de oameni intră sau ies din ultima stație de pe Magistrala 2. Recordul de trafic a fost înregistrat în luna octombrie 2017.

Stația de metrou Pipera este cea mai importantă cale de acces din cel mai aglomerat cartier de afaceri din România. Inaugurată în urmă cu aproape 30 de ani, aceasta este una dintre cele două stații terminus ale Magistralei 2 de metrou. Linia Berceni – Pipera înregistrează cel mai mare număr de călătorii validate din toată rețeaua subterană a Bucureștiului.

Potrivit Metrorex, pentru această magistrală „este asigurat un interval de circulație de trei minute și un număr de 22 de trenuri în circulație la orele de vârf de trafic”.  Într-un răspuns remis cotidianului Libertatea, Metrorex a mai transmis: ”capacitatea de transport a Magistralei 2 este folosită momentan la maxim și nu poate fi suplimentat numărul de trenuri pe acest traseu”.

Din cauza fluxului mare de călători, Metrorex anunță că a pus la punct un sistem aplicabil la intervalele orare cu vârf de trafic: ”trenuri suplimentare puse în circulație”, „se evită sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători”, „se suplimentează personalul de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor” și ”se iau măsuri pentru ca distribuirea călătorilor să se facă pe toată lungimea peroanelor, astfel încât să se evite aglomerația din dreptul primelor uși ale trenurilor”.

Toate aceste măsuri, vin în contextul în care numărul maxim de validări înregistrate în intervalul cu vârf de trafic 18:00 – 19:00, în stația Pipera a fost de aproximativ 156.000, pe luna octombrie 2017.

Numărul lunar de validări înregistrat în anul 2017, la stația de metrou Pipera. (sursa: Metrorex)

Tot în octombrie anul trecut s-a înregistrat și recordul absolut cu privire la numărul total de validări înregistrat vreodată la stația Pipera: 594.980. Adică 594.980 de persoane și-au validat cartelele în octombrie 2017, la un moment dat, la stația Pipera.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


 

Citește mai multe despre #salvatipipera, #salvatipipera și metrou pipera pe Libertatea.

Comentarii