De Mihai Niculescu,

Fotografiile aparțin unor „persoane căutate, infractori cunoscuți și persoane dispărute” dar până acum poliția nu a confirmat ca vreunul dintre ei să fi fost identificat în urma furnizării imaginilor, scrie Business Insider.

Raportul poliției arată că a fost pus în aplicare planul de a implementa recunoașterea facială camerelor stradale pentru identificarea persoanelor căutate, tehnologie care nu este pe placul organizațiilor drepturilor omului și a apărătorilor vieții personale.

Informația a fost divulgată de firma care operează camerele stradale CCTV din centrul Londrei, Argent, care a instalat deja tehnologia de recunoaștere facială în sistemele sale, fără avertizarea sutelor de persoane care trec prin zonă în fiecare zi. Așa cere legea britanică, cu atât mai mult cu cât supravegherea vizează obținerea unor probe, relatează Business Insider.

King`s Cross este o zonă extrem de populară în Londra cu zeci de localuri și cafenele, dar și birouri ale unor companii importante precum Google. Și Facebook ar intenționa să-și deschidă acolo un punct de lucru, arată sursa citată.

Schema de recunoaștere facială a rulat în acea zonă timp de doi ani, între 2016 și 2018 iar Poliția a furnizat șapte imagini ale persoanelor căutate, pentru a fi comparate cu fețele scanate ale persoanelor care tranzitează zona. Nu au fost divulgate alte date despre aceste persoane, și nici dacă operațiunea a fost un succes, relatează sursa citată.

Primarul Londrei, Sophie Linden, a criticat însă operațiunea derulată de poliție și firma privată, spunând că aceasta va fi oprită. „Este important acceptul populației, iar reguli clare și protocoale de securitate trebuie aplicate pentru stocarea imaginilor faciale” a spus ea.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte şi:

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Pedofili străini în România. Cuplul de germani care droga băieți minori, racolați din zona Gării de Nord, înainte de a-i abuza sexual. Au fost „animatori pentru copii” în hoteluri din mai multe ţări!

Colectiv: justiție, nu privilegii! | Și alți români au fost infectați în spitale și merită tratament gratuit

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat