Mergi direct la conținut »
Schimbare de sex la 81 de ani. Un bărbat a devenit femeie după ce a împlinit 80 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Schimbare de sex la 81 de ani. Un bărbat a devenit femeie după ce a împlinit 80 de ani

Schimbare de sex la 81 de ani. Un bărbat a devenit femeie după ce a împlinit 80 de ani

Un britanic a devenit femeie după ce a împlinit 80 de ani, iar acum, patru ani mai târziu, povestește despre câtă bucurie i-a adus operația de schimbare de sex. James Rose a devenit Ruth Rose datorită unei operații finanțate prin sistemul public medical, scrie The Sun.

Ruth Rose este cea mai vârstnică persoană care a fost suspusă unei operații de schimbare de sex. Ajunsă acum la 85 de ani, ea spune că a aflat în urmă cu opt ani că există posibilitate de a se supune unei intervenții chirurgicale.

Au mai durat încă patru ani până cazul ei a obținut toate avizele necesare în sistemul medical de stat al Marii Britanii, iar acum patru ani a suferit intervenția.

Ruth a declarat pentru BBC: „Numai în ultimii 15 ani acest lucru a devenit acceptabil. Înainte oamenii credeau că sunt excentricități”.

Totuși, chiar și înainte de a suferi intervenția chirurgicală, Ruth a trăit mai mulți ani ca femeie, dar acest lucru a fost posibil doar datorită machiajului și a hainelor, fără modificare fizică.

Înainte de schimbarea de sex, era cunoscută drept James Rose, și a lucrat ca inginer mecanic în cadrul Forțelor Aeriene Britanice. În tinerețe s-a căsătorit, dar în 1973, soția ei a găsit poze cu ea, îmbrăcată ca o femeie. Au mai rămas, însă, împreună încă 30 de ani, până în 2003 când au divorțat.

Ruth a așteptat până după pensionarea pentru a apărea public ca femeie, dar spune că a realizat în adâncul sufletului este femei încă de când avea nouă ani.

Nu se aștepta ca NHS să finanțeze operația de schimbare de sex din cauza vârstei sale. „Am fost surprinsă că am avut șansa unei tranziții medicale. Este ca și cum aș începe o nouă viață”.


Citește și: Noi detalii despre românca moartă în Republica Dominicană. Iubitul ei ar fi lovit-o, iar acum este principalul suspect


 

Close
Închide
  Close