În apropiere de orașul Bath din Marea Britanie este una dintre cele mai atipice școli nu doar din Regat, ci poate chiar din lume. Acolo, copiii nu au bănci, teme pentru acasă sau examene. În schimb, există case în copaci, terase și săli în natură, acoperite parțial. Astfel, în loc să stea pe un scaun, micuții stau pe … o pătură.

Cei 23 de elevi, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, învață „tot ce trebuie” la acestă școală, numită The Green House Project. Cel puțin asta susțin inițiatoarele proiectului, Anna Robinson și Cindy Adams. „Învață să rezolve probleme, să-și găsească adevărata pasiune”, spun cele două femei.

„Suntem o adevărată comunitate: copiii, părinții și mentorii – suntem o adevărată familie”, a declarat Cindy.

Școala fără reguli, din Marea Britanie.Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2


Citește și: Acum doi ani, românul Iulian Gherguț a fost răpit în Burkina Faso! Ce se întâmplă acum cu el. Cutremurător!


Ele au înființat această școală deoarece nu erau mulțumite de sistemul educațional, așa că au vrut să aibă un mediu în care copiii învață tot ce trebuie, fără să fie supuși unor reguli aspre.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”

„Cred că este o presiune prea mare pe copii în școli. Este ceva greșit, având în vedere că studiile arată că elevii copii suferă de anxietate. La școala noastră, facem yoga și meditație”, mai spune Cindy, care subliniază că ea și partenera ei își doresc fericirea copiilor.

Mai mult, ele susțin că elevii învață tot ce trebuie, însă și cum să fie mai liberi.  „La începutul fiecărei zi, stăm în cerc, iar copiii vorbesc despre adevărata lor pasiune – poate să fie balet, tradiții evreiești sau leoparzi de zăpadă. Folosim și calculatoarele, însă ne place să fim o comunitate și să petrecem cât mai mult timp în aer liber”, a mai spus Cindy.

::placeholdeR–>

Astfel, copiii se pot cățăra în copaci și pot sta în jurul unui foc de tabără. Școala este deschisă doar trei zile pe săptămână, iar taxa pe trimestru se ridică la 1.250 de lire.


Citește și: EXCLUSIV. Dramele marilor cântărețe născute în aceeași zi – Angela Similea, Mirabela Dauer și Margareta Pâslaru


NorthFoto

Google News Urmărește-ne pe Google News