De Mihai Niculescu,

După primele concluzii ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care au dus la demiterea profesorului Mircea Beuran din fruntea secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca, al doilea control a fost anunțat de secretarul de stat Nelu Tătaru în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„Un nou control va începe de mâine la Spitalul Floreasca. Aș dori să îmi exprim nedumerirea și regretul, să transmit condoleanțe familiei. Siguranța pacientului este prioritară, știm cum trebuie folosite aceste biocide, ancheta va avea rezultate care să se vadă. Trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat, trebuie să vedem ce amploare are această neregulă” a spus Nelu Tătaru.

O pacientă a murit după ce a fost victima unei erori medicale grave, în urmă cu mai bine de o săptămână. Femeia a luat foc pe masa de operație, concluziile anchetei preliminare arătând că incendiul s-a produs în urma unei scântei a bisturiului electric care a aprins biocidul folosit pentru dezinfectarea pielii, pe bază de alcool. Acesta trebuie utilizat exclusiv pentru dezinfectarea mâinilor. Femeia fusese operată anterior de profesorul Mircea Beuran, dar în momentul accidentului acesta nu se afla în sala de operație.

Secretarul de stat a încercat să explice de ce s-a întâmplat tragedia. „S-a întâmplat din nerespectarea protocoalelor care s-a constituit într-o rutină. Principala vină este a echipei care a intervenit, nerespectarea unor protocoale, folosirea unui biocid care are etanol 80%, neaflarea în sala de operație. Sunt multe. Urmează noi controale și va fi atent verificat dacă au existat și alți pacienți care să fi avut probleme în timpul operațiilor ” a explicat Nelu Tătaru.

Mircea Beuran a declarat, după ce a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie, că va contesta decizia deoarece măsura nu a fost motivată.

„Este dreptul domnului Beuran să conteste demiterea sa” a spus secretarul de stat.

Sursa foto: Vremea Nouă

Citeşte şi:

România își retrage militarii din Irak după creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu. La ce misiuni internaționale mai participă Armata Română

România feudală | Nu mai e nevoie să mergi la Colectiv ca să iei foc, mergi direct la spital și arzi!

Adriana Nedelea La Fix: Corpul de Control din nou la Spitalul Floreasca! Ministerul Sănătății verifică dacă și alți pacienți au avut probleme în timpul operațiilor

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți