Mergi direct la conținut »
Secretele celor mai gustoase reţete de mici

De 1 Mai, din meniul românilor, nu lipsesc aproape niciodată mititeii. În această perioadă, sunt consumați nu mai puțin de 30 de milioane de mici. Pentru a te bucura pe deplin de acest produs, fiind singur de conțintul și prospețimea acestuia, îți șoptim câteva secrete pentru cei mai gustoși mici. 

Apogeul vânzărilor pentru mici îl reprezintă minivacanţa de 1 Mai, când pe parcursul a 2-3 zile de ieșit la iarbă verde, vânzările ajung şi la 1.500 de tone, astfel că pe grătare sfârâie peste 30 de milioane de mititei.

Pentru a prepara acest produs în casă, nu-ți trebuie foarte multă pricepere. Doar poftă și o rețetă bună. Vă prezentăm unele dintre cele mai gustose și renumite reţete de mici.

Reţeta de mititei de la Restaurantul CARUL CU BERE. 

Ingrediente: 1 kilogram carne tocată (cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne); 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt;12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt; 4 grame de enibahar pisat mărunt; 2 grame de coriandru pisat mărunt; 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt; 1 gram de anis stelat (anason stelat) pisat mărunt; 8 grame de bicarbonat de sodiu; 1 linguriţă de zeamă de lămâie; 1 lingură de untdelemn; 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute; 500 ml zeamă de oase.

Modul de prepare îl găsești în articolul Cum se preparau micii în urmă cu aproape 100 de ani„.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Reţeta Sandei Marin din „Carte de bucate”

Ingrediente: 1 kg ceafă de viţel (mânzat); 500 g ceafă de porc; 250 g pulpă de miel; 2-3 oase mari de vită; 1 lingură de sare piper, după gust;1 ceapă mare, 1 morcov mijlociu, 1 căpăţână de usturoi; 1 ardei iute; 1 legătură de cimbru; 1 linguriţă de bicarbonate; Ienibahar; Rozmarin; Chimen.

Carnea se toacă mărunt şi se frământă bine cu sarea, piperul, bicarbonatul, condimentele, ardeiul iute şi usturoiul tocat mărunt, cimbrul măcinat praf până când toate se formează o pastă omogenă. Oasele de vită se fierb în doi litri de apă împreună cu toate zarzavaturile, timp de două ore până când se fac o supă de doar jumătate de litru. Strecurăm supa şi o răcim, după care o frământăm bine împreună cu carnea. Amestecul se lasă la frigider câteva ore bune. Micii se rotunjesc fie în mână, udând-o mereu, să nu se lipească, fie prin ţeava de cârnaţi a maşinii de tocat.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Mici tradiţionali – o rețetă mai puțin pretențioasă, la îndemână oricui.

Ingrediente: 1 kg ceafă de viţel (mânzat); 500 g ceafă de porc; 200 g pulpă de miel; 1 linguriţă sare; 1 căpăţână usturoi; o jumătate de legătură de cimbru și condimente, după gust: rozmarin, chimen, piper;  o jumătate linguriţă bicarbonat; un miez de pâine de mărimea unui ou de găină.

Mod de preparare: Carnea se trece, de două ori, prin maşina de tocat. Pâinea se umezeşte şi se amestecă bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne. Compoziţia se ia la frământat cu sare, piper, se adaugă condimentele, cimbrul şi bicarbonatul şi se amestecă bine, până devine o pastă omogenă. Când este gata, se dă la rece aproximativ 20 de minute.

Între timp se încinge grătarul. Pe un blat de lemn ud se începe pregătirea pastei. Se ia câte un pic de carne, cam 2-3 linguri, şi se modelează în palme, până se obţine o formă cilindrică, umezind mâinile din când în când, ca să nu se lipească. Mititeii se pun pe o farfurie umedă şi se lasă să se odihnească. Când sunt gata, se dau la rece încă 5-10 minute. Se aşează pe grătar, la foc moale.


VIDEO/Alina Ceușan, diva digitală a anului, avertisment pentru tinere: “În online este foarte ușor să cazi într-o capcană a iluziei!”


 

Close
Închide
  Close