O cafenea, un restaurant sau orice alt local de acest fel poate să-i aducă proprietarului un profit îndestulător, însă doar dacă respectă câteva principii vitale. Este vorba despre un ansamblu de reguli care ating fiecare aspect de care ține succesul unui local – notorietatea, serviciile, clienții fideli. Dacă le ai în vedere, succesul este garantat. Iată ce trebuie să știe oricine are un astfel de local.
- Ține cont de acest lucru când vine vorba despre furnizori. Te va ajuta enorm
Furnizorii sunt cei mai importanți colaboratori ai tăi. De ei depinde în mare măsură succesul unui local. Produsele precum mâncarea și băutura ar trebui să fie de cea mai bună calitate, să fie variate și, extrem de important, la o ofertă de preț avantajoasă.
Nu uita să le ceri furnizorilor și câteva produse deosebite, care nu se găsesc peste tot. Tocmai acest detaliu îți va face clienții să își dorească să revină. Șansele pentru un profit mulțumitor scad foarte mult, când în meniu sunt aceleași băuturi ca peste tot. E de ajuns să te uiți la aceste feluri de șampanie, ca să-ți dai seama ce înseamnă un produs deosebit. În plus, după cum vezi, dacă ea nu se consumă, o poți returna fără probleme, așa încât pierderile sunt inexistente.
- Folosește mediul online pentru a te face cunoscut
Rețelele de socializare sunt un mediu excelent pentru a-ți face localul cunoscut. Comunică pe pagina restaurantului care sunt specialitățile, care este meniul, ce prețuri sunt, comunică mult prin intermediul acestor site-uri și vei vedea că tot mai multă lume îți va călca pragul.
Nu uita să postezi pe rețelele de socializare cât mai multe fotografii și informații despre local, așa încât potențialii clienți să afle de el cu un simplu click.
- Oferă servicii suplimentare care nu te costă nimic, dar care valorează mult pentru clienți
Gândește-te la niște servicii complementare pe care localul tău le-ar putea oferi în plus față de altele. Ceva care nu doar să îți diferențieze restaurantul de un altul, ci care să-i fie în mod real de ajutor clientului. O sonerie pe masă cu ajutorul căreia să poată fi chemat chelnerul și comandarea taxiului pentru clienții care își doresc asta sunt doar două idei prin care clienții tăi pot avea parte de o seară mai frumoasă.
Orice astfel de serviciu, diferit de ce se oferă în general, îl va determina pe client să povestească despre localul tău și astfel să crească numărul celor celor care vor să se bucure de serviciile tale.
- Alege cu mare grijă omenii pe care îi angajezi
Ce contează cel mai mult în acest domeniu? Experiența de care ai parte. Dacă ieși la o cină romantică, sigur nu îți dorești ca un chelner nepoliticos să îți strice seara, nu-i așa? Amablilitatea personalului este printre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont dacă ai o asemenea afacere.
Personalul poate determina unii clienți să mai viziteze localul sau, din contră, îi poate pune pe fugă pe alții. Alege cu mare grijă toate persoanele care intră în contact direct cu clienții și fii foarte atent la felul în care comunică și la modul în care se comportă.
Acestea sunt doar câteva dintre criteriile cele mai importante atunci când conduci un local. Doar ținând cont de ele poți avea garanția că ești pe drumul cel bun. Ție ce alte lucruri ți se par importante?
Sursa foto: Shutterstock
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!