• Contactat de Libertatea, Sorin Aneculoaiei nu a vrut să vorbească despre schimbarea sa, însă lasă de înțeles că se simte nedreptățit. „Fiul meu mă întreabă acum dacă să dea la Academia de Poliție. Eu ce să îi răspund?”, a spus el.

Polițiștii sindicatului Europol povestesc, într-un articol, că pe 26 iunie, șeful Brigăzii Rutiere a primit un telefon din MAI și i s-a cerut un antemergător pentru un general din IGSU, care trebuia să ajungă urgent la o întâlnire cu ministrul Vela.

Se pare că cei din conducerea MAI nu au învățat nimic după moartea colegului nostru, Bogdan Gigină, și continuă să abuzeze de funcție și de putere, având pretenția ca polițiștii rutieri să se expună în fața coloanelor de deschidere pentru ca ei să nu stea în trafic ca toți muritorii de rând.

Sindicatul Europol România:

Ulterior, conform sindicatului, „s-a dispus unui echipaj moto să se deplaseze în proximitatea str. Maria Ghiculeasa pentru a-l intercepta pe general și a-l conduce la aeroport, la ministrul Vela, unde îl aștepta un elicopter IGAV, pentru o misiune în județul Gorj. Cu toate acestea, pentru faptul că polițiștii rutieri s-au mișcat prea încet, ministrul Vela a fost foarte supărat și a cerut măsuri drastice față de șeful Brigăzii Rutiere, pentru că a tratat cu superficialitate ordinul său”.

Scandal în Poliție. Sindicatul Europol acuză că șeful de la Rutieră a fost schimbat pentru că o coloană a întârziat 5 minute: „Nu am învățat nimic din cazul Gigină”. Marcel Vela: „Exclus”
Marcel Vela s-ar fi enervat pe șeful Brigăzii Rutiere Sorin Aneculoaiei și ar fi cerut schimbarea lui. Foto: Hepta

Surse: „A vrut să își dea demisia. Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă ieșea din sistem și începea să vorbească”

Libertatea a contactat persoane din Brigada Rutieră care au povestit cum s-au petrecut lucrurile în cazul lui Sorin Aneculoaiei, șeful destituit de la Brigada Rutieră.

Sub protecția anonimatului, sursele au explicat: „Omul a trecut printr-o situație emoțională și a vrut să își dea demisia. Când au văzut că vine cu demisia… Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă ieșea din sistem și începea să vorbească. Ar fi ieșit un scandal fără precedent, mai ales că are și dovezi. Așa că au căzut la înțelegere și l-au mutat în altă parte, tot în sistem”.

„El oricum a fost și cercetat disciplinar de pe vremea altor reglări de conturi. La finalul lui 2019, a fost un control, cercetarea nu s-a terminat și, pentru a putea să îl mute, i s-a clasat materialul”, au completat sursele Libertatea.

„Coloana era pentru generalul IGSU Dan Paul Iamandi”

Oamenii din sistem contactați de Libertatea susțin că beneficiarul coloanei era Dan Iamandi, șeful IGSU și au explicat de ce coloana a întârziat.

„Coloana era pentru domnul general de la IGSU, Dan Iamandi, care nu știe foarte bine Bucureștiul și, de aceea, nu a putut să dea indicații polițiștilor rutieri. Echipajul moto nu l-a găsit la adresa inițială și l-a recuperat apoi de pe drum. Astfel, Iamandi a întârziat aproximativ 5 minute”, spune un om din Poliție.

generalul Dan Iamandi
Generalul IGSU Dan Paul Iamandi”

Surse: A fost mutat de la șefia Brigăzii Rutiere după o discuție cu Bogdan Despescu

Marcel Vela l-a sunat pe domnul Bogdan Despescu și i-a spus că nu vrea să îl mai vadă la Brigada Rutieră pe acest individ. Mai departe, domnul Despescu a intrat în joc cu toate discuțiile și i-a chemat la biroul lui de la MAI pe șefii Poliției

Sursă din Brigada Rutieră, pentru Libertatea:

Iar sub protecția anonimatului, oamenii au povestit cum a decurs discuția de la MAI, în care șeful Brigăzii Rutiere, Sorin Aneculoaiei, a fost chemat să dea explicații.

„El a fost întrebat de ce nu și-a forțat oamenii să vină mai repede și a răspuns, lucru care a iritat, că nu își dorește un nou caz Gigină sub conducerea lui. Și asta a pus capac. Bogdan Despescu i-a spus acest lucru de față cu ceilalți”, au explicat sursele.

Poliția Capitalei: „Și-a dat acordul pentru a îndeplini o funcție de comandă la nivelul Secției 17”

Libertatea l-a contactat pe Bogdan Despescu, însă secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne nu a dorit să comunice nimic legat de acest subiect, explicând că în acest caz competența aparține Poliției, nu MAI.

Singura comunicare pe acest subiect a fost făcută de Poliția Capitalei, într-un comunicat sec: „În urmă cu aproximativ 30 de zile, șeful Brigăzii Rutiere din Poliția Capitalei a fost nominalizat la conducerea unei structuri de poliție rutieră din cadrul IGPR, moment în care a fost desemnat să asigure comanda unul dintre adjuncți. Ulterior, polițistul desemnat și-a dat acordul pentru a îndeplini o funcție de comandă la nivelul Secției 17 Poliție. Polițistul, comisar șef, are experiență în funcții de conducere și în îndeplinirea actului managerial, fapt ce constituie un element pozitiv pentru subunitatea de poliție unde își va desfășura activitatea”.

Sorin Aneculoaiei : „Mă doare foarte tare ce s-a petrecut”

Scandal în Poliție. Sindicatul Europol acuză că șeful de la Rutieră a fost schimbat pentru că o coloană a întârziat 5 minute: „Nu am învățat nimic din cazul Gigină”. Marcel Vela: „Exclus”
adjunct șef Brigada Rutieră. Comisar de poliţie. ANECULOAEI SORIN 

Contactat de Libertatea, fostul șef al Brigăzii Rutiere Sorin Aneculoaiei a acceptat cu greu un dialog.

– Domnule Aneculoaiei, v-am sunat să vă întreb despre îndepărtarea dumneavoastră de la șefia Brigăzii Rutiere.
– Nu vreau să comentez, m-au mai sunat și alte persoane din presă, dar nu am răspuns. Vă pot spune doar un singur lucru în acest moment, dacă vreți să mă înțelegeți.

– Da, vă ascult.
– Fiul meu are 19 ani și a luat Bac-ul cu nota 9,50. Acum vrea să dea examen la Academia de Poliție, fără să îl influențez eu. El este acum lângă mine. Și mă întreabă ce este cu știrea aceasta.

– De aceea v-am sunat, ca să clarificăm.
– Mă doare foarte tare ce se întâmplă. Nu mi-a plăcut niciodată publicitatea și vă rog să mă înțelegeți că nu doresc să vorbesc.

Vă respect decizia, însă sunt lucruri care trebuie clarificate.
– Vreau să discut doar referitor la fiul meu.

– Adică?
– Trebuie să îi dau un răspuns fiului meu. El este lângă mine și mă întreabă acum: să se ducă la Academie sau nu? Și eu ce să îi răspund?

– Adevărul. Pentru că oricum va afla la un moment dat.
– Eu vreau să îi povestesc copilului, să îl conving că o carieră în Poliție este ceva wow. Numai că după ce a apărut, el mă întreabă pe mine dacă face bine sau nu mergând la Academie. Asta este dilema mea și aici trebuie să găsesc un răspuns, ce să îi răspund.

Marcel Vela: „Exclus”

Întrebat de reporterul Libertatea despre acuzațiile sindicatului, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a negat categoric că ar fi intervenit în acest caz.

„Exclus. Vă rog să întrebați și la Poliția Capitalei. Niciodată nu știu să se fi cerut vreun motociclist la vreo structură pentru nimeni! Nici măcar la vizitele oficiale ale vreunor delegații străine”, a spus Vela.

Libertatea l-a contactat și pe Inspectorul General al IGSU, Dan Iamandi, care nu a negat că a participat alături de Marcel Vela la misiune, dar s-a rezumat să declare că „Nu doresc să fac alte comentarii pe acest subiect, nu este de competența mea”.

Foto: Agerpres

Citeşte şi:

Deputatul Constantin Avram, bolnav de COVID-19, s-a transferat de la Bacău la „Matei Balș”. Managerul spitalului din Bacău: „Era stabil. A plecat, probabil, pentru siguranța dânsului”

Interviu | Directorul STB, după ce tramvaiele au fost blocate pe șinele distruse de autobuze: „Nu renunțăm la idee”

În Germania, fotografiatul sub fustă sau cu decolteul, fără consimțământ, va fi pedepsit cu închisoarea. Și filmarea persoanelor ucise în accidente va fi sancționată

Profitul net pe 2019 al TVR, 18.000 de euro, scădere imensă față de 2017 și 2018. Doina Gradea, despre management: „Rezultatele bune din ultimii trei ani vorbesc de la sine”

Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mă întreba ce face fetița aceea talentată”
PARTENERI - GSP.RO
Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mă întreba ce face fetița aceea talentată”
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
Playtech.ro
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari în câteva luni. Reacţia părinţilor când le-a spus adevărul
Observatornews.ro
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari în câteva luni. Reacţia părinţilor când le-a spus adevărul
Horoscop 28 septembrie 2021. Racii revin la sentimente mai bune, de voie, de nevoie, în tot ce este legat de evoluția profesională
HOROSCOP
Horoscop 28 septembrie 2021. Racii revin la sentimente mai bune, de voie, de nevoie, în tot ce este legat de evoluția profesională
VIDEO. Șefa Comisiei Europene a refuzat să dea mâna cu fostul ministru Cristian Ghinea: ”I’m sorry”
Știrileprotv.ro
VIDEO. Șefa Comisiei Europene a refuzat să dea mâna cu fostul ministru Cristian Ghinea: ”I’m sorry”
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Telekomsport
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
(P) Power is Back! Energizează-te, fii tu însuți, fii cel mai bun!
PUBLICITATE
(P) Power is Back! Energizează-te, fii tu însuți, fii cel mai bun!