”Avem un pacient confirmat cu coronavirus chiar în cursul zilei de miercuri”, arată surse din interiorul spitalului. Managerul recunoaște, într-un răspuns trimis ziarului nostru că în spital nu există teste pentru coronavirus, iar despre combinezoane precizează că ”discuția a fost despre faptul că acest echipament nu este obligatoriu să fie folosit în acest moment la nivelul Spitalului”

 • Miercuri dimineață a avut loc la spital o ședință de urgență cu șefii de secții
 • Acestora li s-a comunicat că în spital există doar 10 combinezoane de protecție, dar că nu au acces la ele!
 • În spital nu există teste pentru coronavirus, iar medicilor și asistentelor li se ia temperatura cu termometre care dau erori
 • La începutul lunii martie, la Spitalul Bagdasar-Arseni a fost emis un document intern prin care personalului i s-a interzis ”orice contact cu presa”

Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală intră și el în spirala COVID-19. Situația e una foarte tensionată după mai multe decizii care au produs indignare printre cadrele medicale. Surse din rândul acestora au relatat pentru Libertatea că ”miercuri dimineață a fost o ședință cu toți șefii de secție și conducerea, comunicându-se că spitalul deține în magazie doar 10 combinezoane de protecție pentru coronavirus, dar ele nu vor fi folosite, chiar dacă avem pacienți confirmați cu COVID-19. Managerul a fost întrebat despre modalitatea de protecție, iar răspunsul a fost – ca și până acum”.

”Nu avem deloc teste pentru coronavirus”

Detaliile continuă: ”În Unitatea de Primiri Urgențe s-au aflat doi pacienți suspecți, cu febră 40. S-a pus întrebarea dacă unul ar avea nevoie de operație, cum s-ar proceda. Iar răspunsul a fost: folosiți echipamentul de sală, dar nu aveți voie să luați din cele zece combinezoane”.

Pentru verificarea celor doi suspecți, ”Bagdasar-Arseni” a apelat la spitalele ”Balș” și ”Victor Babeș” spre a trimite acolo pacienții.

”Am fost refuzați, dar ni s-a transmis că vom primi două teste”, spun sursele Libertatea. Operațiunea s-a efectuat, iar unul dintre cei doi s-a dovedit a fi infectat, arată informațiile din interiorul spitalului!

”La noi nu există deloc teste pentru coronavirus”, confirmă cadre medicale din conducerea de la ”Bagdasar-Arseni”. Și adaugă: ”Inclusiv pentru cei din prima linie se pune la dispoziție o singură mască pe zi, din cea obișnuită, nu performantă”.

Medicii sunt testați cu termometre defecte: ”Indică și 22 de grade! Ar însemna că murim!”

În plus, la intrarea în spital, cadrele medicale sunt verificate ca ”măsură de protecție” cu ”aparate de măsurare a temperaturii cu laser, care nu indică în mod corect temepratura.

Sunt doctori și asistente cărora aparatul le-a indicat în interval de câteva ore temperaturi radical diferite, între 22 și 36 de grade! Dacă ar fi 22 de grade, înseamnă că mai avem puțin și murim!”.

 Ce răspunde managerul Andi Nodiț

Managerul a refuzat convorbirea telefonică, dar a oferit ziarului nostru răspunsuri în scris.

 • ”În data de 25.03.2020, a avut loc ședința Consiliului Medical al Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar- Arseni”. Unul dintre punctele de peordinea de zi a fost discutarea stocurilor de materiale și echipamente de protecție personală. Cu privire la faptul că s-ar fi comunicat că cele 10 combinezoane, aflate în stoc în acest moment, nu pot fi folosite, arătăm că informația este incorectă întrucât discuția a fost despre faptul că acest echipament nu este obligatoriu a fi folosit în acest moment la nivelul Spitalului, așa cum rezultă din recomandările disponibile pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică”
 • ”Echipamentele de protecție asigurate în acest moment personalului medical sunt cele prevăzute pe site-ul INSP”
 • ”Dacă ar fi necesară o intervenție asupra unui pacient suspect COVID-19, personalul medical implicat în operație ar respecta precauțiunile generale pentru Blocul Operator, aplicabile și în alte situații de intervenție asupra unui pacient cu grad ridicat de risc infecțios, cum ar fi pacienți cu HIV sau suferinzi de hepatita B, C, D sau tuberculoza activă”
 • ”În acest moment, spitalul nu deține teste pentru coronavirus. Pentru testarea pacienților internați și a personalului propriu care se încadrează în definiția de caz actualizată, Spitalul Bagdasar – Arseni a încheiat un contract cu Institutul Cantacuzino București. În paralel, Spitalul Bagdasar-Arseni a alocat fonduri necesare unui echipament de diagnoză moleculară tip PCR și se intenționează achiziția cât mai urgent posibil”.
 • ”Cei doi pacienți cu febră 40, aflați astzăi în UPU, au fost testați. Spitalul Bagdasar-Arseni nu are în componență o secție de boli infecțioase, toți pacienții care ar necesita internare într-o astfel de secție sunt transferați către spitale/secții cu profil”.
 • ”Întregul personal intră în spital după ce trece de punctul de triaj permanent oraganizat în acest sens. În procedura de traij este prevăzută și termoscanareacu echipamente profesionale medicale de scanare a temperaturii de la distanță”

Interzis la comunicarea cu presa

La începutul lunii martie, pe fondul acutizării crizei coronavirsului, Nodiț a emis un document intern, prin care angajaților spitalului li se interzicea să ofere informații către presă ori să posteze pe rețelele de socializare date legate de COVID-19.

În Decizia nr. 208/04.03.2020, Nodiț dispunea că “Începând cu data prezentei, la nivelul Spitalului, se interzice cu desăvârșire comunicarea publică (mass-media, rețele de socializare, etc) a situațiilor / informațiilor generate de contextul acordării asistenței medicale în caz de suspiciune cu infecția COVID-19”.

Managementul nu acceptă nici să venim în ture la spital, ca să nu fim expuși în grup, ci ne cheamă pe toți. Pur și simplu, își bat joc de noi!

sursă ”Libertatea” din spitalul Bagdasar-Arseni:  

Iată întrebările adresate către Spitalul Bagdasar – Arseni și răspunsurile complete furnizate:


Citeşte şi:

Ce spune protocolul de tratament pentru coronavirus, aprobat de Ministerul Sănătății. Fără ibuprofen. Care sunt bolile pacienților din grupa de risc

Galerie FOTO. Armata e în stradă, alături de poliție. Controale în trafic ca să determine oamenii să stea acasă

Suceava, cel mai lovit județ de coronavirus, are o singură izoletă. “E-n garaj, o folosim la cazurile grave, de dus la Iași”

Toată lumea a râs când Bendeac îl imita pe Pițurcă, gestul incredibil făcut de antrenor când s-au întâlnit într-un magazin. Bendeac: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”
PARTENERI - GSP.RO
Toată lumea a râs când Bendeac îl imita pe Pițurcă, gestul incredibil făcut de antrenor când s-au întâlnit într-un magazin. Bendeac: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Playtech.ro
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Tânără româncă, ucisă fără milă în Italia. Elena a fost înjunghiată în apartamentul pe care abia îl închiriase, în Aosta
Observatornews.ro
Tânără româncă, ucisă fără milă în Italia. Elena a fost înjunghiată în apartamentul pe care abia îl închiriase, în Aosta
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Apariția care stârnește multe ipoteze. Ce creatură apare în curtea unei femei, la 3:40 noaptea
Știrileprotv.ro
Apariția care stârnește multe ipoteze. Ce creatură apare în curtea unei femei, la 3:40 noaptea
Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia lui
Telekomsport
Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia lui
Cum să profiți de ajitorul Mastercard dacă ai afacerea ta (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Cum să profiți de ajitorul Mastercard dacă ai afacerea ta (PUBLICITATE)