MENIU CAUTĂ

Semafoare ”upgradate” la Iași. Ideea ieftină care salvează vieți a fost pusă în practică

Distribuie

Dispozitive luminoase cu LED-uri presemnalizează semafoarele din Iași. Invenția a fost aplicată recent în câteva intersecții din municipiu, cu scopul de a reduce accidentele rutiere și de a ajuta la decongestionarea traficului. Proiectul este extins în mai multe zone din municipiul Iași de către echipele unei direcții subordonate primăriei.

Mai exact, în multe zone din oraș au fost montate LED-uri pe stâlpii semafoarelor, pentru o mai buna vizibilitate a acestora. Practic, culoarea lămpii semaforului se extinde pe LED-urile care îmbracă întreg stâlpul, de sus pana jos.

În aceste condiții, semnalele luminoase sunt mai ușor de observat, iar conducătorii auto pot vedea de la distanță ca se apropie de un semafor, relatează bzi.ro.

În Iași au apărut de ceva vreme și semafoarele pentru nevăzători, cu semnale acustice.

Investiția nu este mare dar efortul merită, pentru că aceste semafoare „upgradate” pot preveni accidentele rutiere și pot salva vieți omenești, relatează sursa citată. LED-urile de pe stâlpi sunt și foarte convenabile din punct de vedere economic întrucât consuma foarte puțin, câțiva wați.

Sursa foto: bzi.ro


Citește și: Primăria din Bacău a decorat străzile cu gazon… de plastic. Găselnița a revoltat locuitorii orașului


 

Citește mai multe despre Iași și semafoare pe Libertatea.

Comentarii