Mergi direct la conținut »
UPDATE| Moţiunea pe Justiţie care îl vizează pe Tudorel Toader, amânată pentru a patra oară, în Senat, după ce PSD a decis înlocuirea lui din funcţie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE| Moţiunea pe Justiţie care îl vizează pe Tudorel Toader, amânată pentru a patra oară, în Senat, după ce PSD a decis înlocuirea lui din funcţie

UPDATE| Moţiunea pe Justiţie care îl vizează pe Tudorel Toader, amânată pentru a patra oară, în Senat, după ce PSD a decis înlocuirea lui din funcţie

Moţiunea simplă pe justiţie a fost amânată pentru a patra oară, în Senat. Şedinţa de plen, convocată pentru ora 15.00, a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce PSD a decis, deja, revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru, în şedinţa conducerii partidului. Cel mai probabil, moţiunea se va dezbate în luna mai, după sărbătorile de Paşte.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.00 Şedinţa de plen a Senatului în care era programată, pentru a patra oară, pentru dezbatere şi vot moţiunea simplă „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader”, a fost suspendată miercuri din lipsă de cvorum.

După dezbaterea şi votul asupra reexaminării modificărilor la Codul penal, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Claudiu Manda, a constatat lipsa cvorumului şi a declarat „şedinţa închisă”.

Convocarea plenului Senatului, începând cu ora 15.00, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care se va reuni la ora 12.00, ar avea ca explicaţie faptul că o parte din social-democraţi îşi doresc să dea un vot de blam, în Senat, ministrului Tudorel Toader.

Pe de altă parte, este aşteptată şi o decizie în conducerea PSD. Comitetul Executiv Naţional se va reuni, la ora 12.00, miercuri, şi este posibil ca lui Tudorel Toader să i se retragă sprijinul politic, în condiţiile în care premierul Viorioca Dăncilă nu ar dori remanierea acestuia.

PSD urmează să decidă, miercuri, în Comitetul Executiv Naţional, dacă va face remaniere sau restructurare, pentru a-i schimba din Guvern Pe Rovana Plumb, Natalia Intotero, dar şi pe Tudorel Toader. Varianta restructurarii presupune schimbarea denumirii unor ministere sau desfiinţarea unora, pentru ca Guvernul să meargă pentru votul de învestitură direct în Parlament, şi să se evite, astfel, semnătura preşedintelui Klaus Iohannis, pe o eventuală remaniere.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Luni, Senatul decisese să amâne dezbaterea şi votul pe moţiune până în luna mai.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a explicat, luni, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului motivul privind amânarea dezbaterii asupra moţiunii simple pe justiţie.

El a afirmat că în cadrul grupului PSD există păreri pro şi contra în privinţa votului, iar senatorii partidului trebuie să se „edifice” în privinţa poziţiei pe care o vor avea.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”

Close
Închide
  Close