Mergi direct la conținut »
UPDATE / Șoferii își pot plăti rovinieta până la miezul nopții. CNADNR a găsit o soluție temporară pentru repararea sistemului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE / Șoferii își pot plăti rovinieta până la miezul nopții. CNADNR a găsit o soluție temporară pentru repararea sistemului

UPDATE ora 20.20. Sistemul electronic de plată a rovinietei şi a taxei pentru podul de la Feteşti a fost reparat temporar, iar șoferii mai au timp până la miezul nopții să-și achiziționeze rovinieta şi/sau peajul necesare călătoriilor pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România., a anunțat CNADNR. 

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că în urma identificării unei soluţii temporare sistemul informatic de emitere, gestiune şi monitorizare a rovinietei funcţionează la parametrii normali. De asemenea, şi plata taxei de trecere la podurile Dunărene (peaj) se poate face prin utilizarea sistemului (inclusiv SMS)”, se arată în comunicatul CNANDR, citat de news.ro.

Sistemul electronic de plată a rovinietei şi a taxei pentru podul de la Feteşti s-a blocat, sâmbătă dimineaţă, din cauza unor probleme la un server.

Soferii surprinşi că au trecut podul fără a plăti taxa sau fără rovinietă pe perioada nefuncţionării sistemului nu vor fi amendaţi, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit sursei citate, sunt probleme in toata tara, acestea incepand de la primele ore ale zilei de duminica, aproximativ de la ora 4.00. Potrivit reprezentantilor CNADNR citati de Digi 24, se incearca rezolvarea pe moment a situatiei prin modificarea sistemului informatic astfel ca acesta sa nu emita amenzi pentru aceasta perioada si sa le anuleze pe cele deja emise dupa ce a picat serverul.

Taxa de pod nu poate fi platita de cei care merg pe Autostrada Soarelui nici prin SMS, nici la benzinarii, dar poate fi achitata la bariera, numerar.

Close
Închide
  Close