MENIU CAUTĂ
13 Noi. 2012 12:39 , de Magdalena Duru

Situație dificilă pentru Obama! Locuitorii din 20 de state americane vor să se SEPARE de SUA

Distribuie

Potrivit presei internaționale, cererile, care au fost depuse pe site-ul Casei Albe, la secţiunea intitulată „Noi, poporul!”, unde oricine poate să-şi posteze propria petiţie sau să se alăture altora prezente,provin din 20 de state americane care au votat pentru republicanul Mitt Romney.
Până în prezent, pe adresa Casei Albe au venit petiţii de separare din partea locuitorilor a 20 de state: Texas, New York, New Jersey, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, Alabama, Georgia, Florida, Indiana, Michigan, Tennessee, Louisiana, Kentucky, Arkansas, Colorado, Dakota de Nord, Oregon, Mississippi, Missouri şi Montana.
Una dintre ele, cea din Texas, a atins 25.000 de semnături, pragul la care Casa Albă este obligată să dea un răspuns oficial.
Ultima oară, câteva state au ieşit din Uniune în 1860 şi 1861 după alegerea lui Abraham Lincoln. Mişcarea a fost urmată de Războiul Civil.
Barack Obama a fost reales săptămâna trecută preşedinte al Statelor Unite, depăşind pragul de 270 de voturi din partea „marilor electori”, necesar pentru a-l învinge pe rivalul său republican Mitt Romney.
 
 
 
 

Citește mai multe despre Barack Obama și Alegeri pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii