„Astăzi, Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice”, a declarat premierul Janez Jansa, conform Al Jazeera.

Frontierele cu Austria, Italia și Ungaria vor fi deschise și cetățenii din Uniunea Europeană vor putea trece ca și înainte. Cei din țările non-UE vor trebui să stea 14 zile în carantină.

Primul caz de coronavirus din Slovenia a fost înregistrat pe 4 martie, în apropiere de granița cu Italia, în timp ce starea de urgență a fost impusă pe 12 martie.

„Pentru că pericolul răspândirii virusului SARS-CoV-2 rămâne ridicat, câteva restricții vor rămâne valabile”, au mai anunțat guvernanții sloveni.

Adunările publice vor fi interzise, purtatul măștii rămâne obligatoriu, la fel și regulile de păstrare a distanței sociale.

Centrele comerciale și hotelurile cu mai puțin de 30 de paturi se vor redeschide de săptămâna viitoare.

Competițiile sportive se pot relua din 23 mai

De asemenea, competițiile sportive se pot relua din data de 23 mai.

„Niciun alt stat european nu a declarat până acum terminarea epidemiei pe teritoriul său, așa că trebuie să fim atenți și cu Slovenia. Virusul e încă prezent”, a spus mateja Logar, un expert în boli infecțioase din Slovenia.

Prin declararea sfârşitului epidemiei statul evită prelungirea automată, până la sfârşitul lui iunie, a unui set de măsuri de susţinere economică votate pentru a ajuta populaţia şi afacerile. Prin urmare, aceste măsuri se vor încheia la sfârşitul lunii mai.

Citeşte şi:

DOCUMENT | Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost actualizată. Ce motiv important a fost adăugat

Situație inedită în orașul cu două seturi de restricții. Belgienii care nu pot traversa strada pentru a face cumpărături, fiindcă ajung în Olanda

Orban: „Cei care nu respectă regulile riscă deocamdată o mustrare”. Când putem aștepta următoarele măsuri de relaxare

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI