De Mihai Niculescu,

Emi are 13 ani și învață la o școală din cartierul Rahova din Capitală. Colegii îl provoacă mereu, doar pentru că este diferit. Emi are ADHD și probleme de vedere, iar colegilor li se pare că este favorizat de profesori datorită problemelor lui.

Smiley și-a făcut apariția în clasa lui Emi, cu un tort în mână și i-a cântat acestuia „La mulți ani”. Apoi le-a ținut un scurt discurs copiilor, îndemnându-i să fie mai buni cu cei din jur. Întreg episodul a fost filmat și difuzat pe blogul lui Smiley.

Toate vorbele urâte pe care vi le spuneți, lăsându-l la o parte pe Emi, vă vor costa pe toți, mai târziu, iar sfatul meu este să fiți oamenii pe care vă doriți să-i întâlniți, oamenii care să spună Salut, Ce mai faci, Ești bine…. Aveți grijă ce spuneți, ce fel de fapte faceți, pentru că toate vi se vor întoarce înapoi la un moment dat, în viață, cu siguranță. Aveți grijă unii de ceilalți” le-a transmis Smiley.

Artistul nu a ajuns totuși întâmplător la școala din Rahova, pentru că a primit o scrisoare care l-a emoționat de la mama lui Emi și s-a hotărât să ia atitudine. A mers mai întâi la o discuție cu reprezentanții Asociației „Salvați Copiii” și a aflat cu surprindere că România este pe locul trei în Europa la cazurile de bullying, hărțuirea, jignirea și uneori lovirea repetată a tinerilor de către alte persoane apropiate de vârsta lor.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Nu pot să cred, suntem niște oameni simpli cu niște vieți banale și nu credeam că un om așa de ocupat ca tine poate să aloce timp pentru asta” a spus emoționată mama lui Emi.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), din cei aproximativ 1.300.000 de copii aparținând ciclurilor gimnazial și liceal, 400.000 sunt excluși din grupul de colegi, 325.000 sunt umiliți în public, 390.000 sunt amenințați cu bătaia sau cu lovirea, iar 220.000 sunt bătuți în mod repetat de către colegii lor” a scris Smiley, citând datele de la Salvați Copiii România.

Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare” a mai spus Smiley.


Citește și: VIDEO/ De ce a reușit Estonia, țară cu toate serviciile online, și de ce stagnează România? Politicienii vechi, înlocuiți cu o nouă generație. Estonienii nu cred în Dumnezeu, cred în guvern


Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre