Soțul lui Kellyanne Conway ar putea fi numit de Trump într-o funcție importantă

20 martie 2017 13:21

Donald Trump l-a ales pe soțul consilierei Kellyanne Conway să conducă divizia civilă a Ministerului Justiției din SUA, relatează The Guardian. În cazul în care George Conway va fi numit în această funcție, el și soția sa vor forma unul dintre cele mai puternice cupluri de la Washington.

George Conway a fost ales să conducă divizia civilă a Ministerului Justiției după ce a apărat ordinul antiimigrație al președintelui Donald Trump. Alegerea sa nu a fost confirmată de Casa Albă, iar George Conway a refuzat să comenteze.

George Conway, în vârstă de 53 de ani, este partener al firmei de avocați Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, în cadrul căruia lucrează din 1988, după ce a absolvit școala de drept din cadrul universității Yale. Totodată, el a studiat și la Harvard.

Dacă nominalizarea sa va fi confirmată, care trebuie apoi validată de către Senatul SUA, George Conway va conduce un departament crucial din Ministerul Justiției care numără 1.000 de avocați în slujba guvernului.

În plus, în fruntea diviziei civile a Departamentului Justiției, Conway va avea sarcina de a apăra în tribunale polemicul ordin executiv antiimigrație revizuit al lui Trump împotriva tuturor refugiaților și cetățenilor din șase țări preponderent musulmane, care a fost din nou blocat în această săptămână de doi judecători federali.

Alte provocări cu care s-ar putea confrunta Conway ar putea veni din potențialele conflicte de interese între administrație și imperiul de afaceri al lui Trump.

Soția sa, Kellyanne Conway, este unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Donald Trump, după ce a condus campania electorală a republicanului.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro