Mergi direct la conținut »
SpaceX trimite sateliți în spațiu pentru a crea o rețea de internet de mare viteză
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > SpaceX trimite sateliți în spațiu pentru a crea o rețea de internet de mare viteză

SpaceX trimite sateliți în spațiu pentru a crea o rețea de internet de mare viteză

O racheta Falcon-9 care are la bord 60 de sateliți capabili să ofere utilizatorilor conexiuni de mare viteză pe internet la internet, a fost lansată în joi, de la Cape Canaveral, Florida.

Compania milionarului Elon Musk a dat astfel startul proiectului Sputnik care urmărește să creeze o reţea spaţială de internet de mare viteză, scrie BBC News.

Lansarea sateliţilor la bordul unei rachete Falcon 9 a avut loc de la baza Cape Canaveral din statul american Florida la ora locală 22:30 (05:30 vineri ora României). După aproximativ o oră de la lansare, Falcon 9 a plasat pe orbită cei 60 de sateliţi.

Aceasta a fost a treia tentativă de lansare a rachetei după ce condiţiile meteo nefavorabile au obligat suspendarea primelor încercări.

Mark Juncosa, vicepreşedintele SpaceX pentru ingineria vehiculelor, a explicat că prin alte 12 lansări viitoare se doreşte acoperirea teritoriului Statelor Unite, alte 24 lansări vor asigura acoperirea principalelor zone locuite din lume, iar prin alte 30 de lansări se va asigura acoperirea întregii planete.

Sateliţii vor orbita la o altitudine cuprinsă între 340 şi 1.150 de kilometri deasupra suprafeţei Terrei, mult mai aproape decât cei 35.400 de kilometri la care zboară sateliţii ce oferă în prezent acest serviciu la o viteză de conexiune mai scăzută decât cea prevăzută de proiectul Starlink.

Se estimează că afacerea de internet ar putea aduce companiei SpaceX venituri de 30 de miliarde de dolari anual, mult mai mult decât cele 3 miliarde produse actual de transportul spaţial cu rol de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).


Citește și: Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai


 

Close
Închide
  Close