De Petre Dobrescu,

„Chiar, voi vă mai amintiți că domnul Crin Antonescu a fost șeful unei comisii de revizuire a Constituției? Pfuu, era marele lui proiect, bă, băiatule. S-a ales praful. Ca și de micul, ca și de mijlociul său proiect, oricare ar fi fost ele. S-a ales praful”, spune Pătraru.

Acest lucru nu poate rămâne fără consecințe. De ani buni, politicienii s-au obișnuit să guverneze cu ajutorul Curții Constituționale.

„Poate de aceea suntem toată ziua cu țara la Curtea Constituțională. A devenit Curtea cea mai șmecheră instituție – fiecare partid își numără oamenii de acolo, influența și șansele. Pentru că e un for de decizie: câștigi la Curte sau pierzi la Curte. În funcție de asta, dai în cap cu decizia adversarului politic sau îți dă el ție”.

Iar șansele ca acest lucru să se schimbe, prin revizuirea Constituției, sunt mici.

„Însă, cum spuneam, după alegeri, anticipate sau nu, nimeni nu va mai fi preocupat de Constituție. Păi stă domnu președinte cu România educată de 6 ani la coada istoriei și tot nu a făcut nimic cu ea. Dacă se apucă de Constituție, probabil că mai are nevoie de vreo 5 mandate ca să vină cu niște foi scrise”, spune Pătraru.

Citeşte şi:

Starea Libertății | Dragoș Pătraru a găsit soluția la poluarea din București: „Ideal ar fi, dacă puteți, să nu respirați deloc”

Starea Libertății | Dragoș Pătraru, despre rolul televiziunii publice în era coronavirusului

Starea Libertății | Dragoș Pătraru, despre confruntarea USR – PLUS: „Am avut impresia că Tarantino a regizat paranghelia asta politică”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur