06 Ian. 2018 17:22

Anticoncepționale pentru bărbați. Vor fi testate anul acesta

Distribuie

Anticoncepționale pentru bărbați. În luna aprilie a acestui an va fi testat primul contraceptiv pentru bărbaţi, un gel care reduce numărul de spermatozoizi.

Cercetătorii din Statele Unite studiază efectele gelului de peste zece ani, dar abia anul acesta vor demara testele clinice, potrivit technologyreview.com.

Ei au făcut un studiu iniţial, timp de șase luni, pe câţiva subiecţi şi spun că efectele au fost impresionante. Numărul de spermatozoizi a scăzut la mai puţin de un milion pe mililitru pentru 89 la sută dintre participanţi. O astfel de cantitate este insuficientă pentru fecundarea unui ovul.

Ei spun că bărbaţii trebuie să îşi frece braţele şi umerii în fiecare zi cu această substanţă, care are în compoziţie doi hormoni sintetici, testosteron şi progesteron. Acesta din urmă împiedică producţia de spermă, dar este nevoie de testosteron ca să nu apară dezechilibre hormonale.

Testele vor dura patru ani şi, dacă vor avea rezultatele aşteptate, gelul va ajunge în farmacii. Chiar dacă împiedică o sarcină nedorită, cu siguranţă nu este eficient împotriva bolilor cu transmitere sexuală, precizează Digi 24.

Între timp, a apărut și prima aplicație de mobil atestată ca metodă contraceptivă.

Dar anticoncepționalele și prezervativul nu sunt singurele metode pe care le poți folosi. Iată 10 tipuri de contraceptive pe care trebuie să le cunoști!


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Săraca fată bogată. Cu inima frântă, dar cu o avere considerabilă, Catrinel Sandu vrea să se întoarcă în România

EXCLUSIV/Filmul complet al atacului din Regie. Victima, un brancardier, a mers 200 de metri cu sângele șiroind din rană


 

Loading...
Comentarii